PKK Hakkari'ye saldıracak

 Ulaşılan istihbarata göre, terör örgütü Hakkâri'nin Çukurca ve Şemdinli merkezlerine yönelik geniş çaplı bir eylem hazırlığı içinde. Terör örgütü PKK'nın, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile teröristbaşı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın "Kü

PKK Hakkari'ye saldıracak

 

Ulaşılan istihbarata göre, terör örgütü Hakkâri'nin Çukurca ve Şemdinli merkezlerine yönelik geniş çaplı bir eylem hazırlığı içinde.

 

Terör örgütü PKK'nın, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile teröristbaşı Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın "Kürt sorununu Erdoğan çözebilir" açıklamasının ardından oluşan ılımlı havayı sabote etmek için yeni eylem hazırlığında olduğu tespit edildi.

 

Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Daire Başkanlığı ekiplerinin ulaştığı istihbarata göre, terör örgütü Hakkari'nin Çukurca ve Şemdinli merkezlerine yönelik geniş çaplı bir eylem hazırlığı içinde.

 

Bu kapsamda terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı olarak bilinen HPG ana karargah komutanı Suriye uyruklu Bahoz Erdal'ın telsiz konuşmalarını deşifre eden Emniyet, örgütün yeni eylem planları ile ilgili de bazı bilgilere ulaştı.

 

Telsiz konuşmasında PKKKCK'nın sözde Zagros saha sorumlusu Reşit Dostum'a eylem talimatı veren Bahoz Erdal'ın "Gerekirse öleceksiniz. Bir daha başarısızlık istemiyorum." dediği tespit edildi.

 

Öte yandan güvenlik güçlerinin son dönemde yaptığı operasyonlarda büyük kayıplar alan örgütün, kadrolarını Hakkari kırsalına çağırdığı ve bu bölgede hareketlilik olduğu da istihbarat birimleri tarafından ilgili noktalara rapor edildi.

 

Şehir merkezlerinden uzakta konuşlu karakol ve askerî birliklere de uyarı talimatı verildi. Verilen talimatlarda karakollarda nöbetçi sayılarının artırılması istenirken, kapalı alanlarda baskına yakalanılmaması için gerekli tüm önlemlerinin alınması istendi.

 

Bunun ardından Hakkari kırsalda Jandarma Özel Harekat timleri devriye çıkmaya başladı. Şehir merkezlerinde ise güvenlik üst seviyeye çıkarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam