Pişmiş tavuğun başına gelmez!

2009 yılında Ankara'da kaybettiği nüfus cüzdanı için kayıp ilanı vermeyen Kırıkkale'li inşaat işçisi 36 yaşındaki Aslan Şengül'ün başına gelmeyen kalmadı. Kaybettiği nüfus cüzdanındaki resmi değiştirilerek adına bir kırtasiye dükkanı, mimar danışmanlık bü

Pişmiş tavuğun başına gelmez!

2009 yılında Ankara'da kaybettiği nüfus cüzdanı için kayıp ilanı vermeyen Kırıkkale'li inşaat işçisi 36 yaşındaki Aslan Şengül'ün başına gelmeyen kalmadı. Kaybettiği nüfus cüzdanındaki resmi değiştirilerek adına bir kırtasiye dükkanı, mimar danışmanlık bürosuna ait vergi borçlarının yanı sıra yine adına Cep telefonu ve büro telefonu borçları gönderildi. 1 milyar 200 bin TL devlete vergi borcu gözüken Şengül, yetkililerden yardım bekliyor.

Kırıkkaleli inşaat işçisi Aslan Şengül 2009 yılında kaybettiği nüfus cüzdanı ile ilgili kayıp ilanı vermedi. Kendisine yeni kimlik çıkartıp hayatını sürdüren Şengül, evine gelen haciz memurlarını karşısında görünce şaşkına döndü. Kaybettiği kimlikteki fotoğraf değiştirilerek üzerine kırtasiye dükkanı, mimar danışmanlık bürosu ve telefon hatları alınan inşaat işçisi Aslan Şengül, söz konusu işletmelerin faizli vergi borçlarıyla karşı karşıya kaldı.

Oturduğu eve inşaatlarda çalıştığı için sadece yazı kira verdiğini, kışın kira vermediğini belirten iki çocuk babası Şengül, eve gelen haciz memuru sayısının her geçen gün arttığını ifade ederken şunları söyledi:

“Ben bir inşaat işçisiyim. Ne evim, ne dükkanım, ne arabam, hiçbir şeyim yok sadece yazın çalışıyor ve kışın ise komşuların destekleri ile yaşamaya çalışıyorum. 2009 yılının ilk günlerinde kimliğimi çalışırken kaybettim. Yeşil kartlarımın günü bittiği için uzatmaya gittiğimde üzerime açılmış işyerlerinin olduğunu öğrendim. Bu işyerleri Ankara Dikimevi vergi dairesine kayıtlı. Ben vergi dairesine giderek bu şahsın ben olmadığını söyleyerek dilekçe vermemi ve daha sonra Savcılığa suç duyurusunda bulunmamı söylediler. Ben suç duyurusunda bulunmama rağmen bu şahıs işlerine devam etmiş. Bu olaydan dolayı bana 3 yıldır 1 milyar 200 bin TL vergi borcu geliyor. Bunlar yetmiyormuş gibi cep ve büro telefonu olarak da 3 bin TL borç geliyor.ö

HALA ÜZERİMDE BORÇ GÖZÜKÜYOR
Aslan Şengül, Nüfus cüzdanını kaybettikten sonra ilan vermesi gerektiğini bilmediğini ve yaşananların bu nedenle başına geldiğini belirterek, zor durumda olduğunu belirtti. Aslan Şengül, tüm şikayet dilekçelerine rağmen üzerinde borç gözüktüğünü dile getirerek, “Üzerimde bulunan borçları kaldırdılar vergi dairesi tarafından kimliğimi bulan şahıslar benim resmimin üzerine başka resim yapıştırmışlar ve o kimlikle devleti dolandırmışlar. Suçlular hala bulunamadı. Mamak'ta kırtasiye ve Çankaya'da mimarlık bürosu açmışlar. Tüm alacaklılar kapımı çalıyor. Yetkililerden beni kurtarmasını istiyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler