Peygamberin kemikleri çalındı

Bulgaristan'ın Sliven kentinde ''Sveti Dimitar'' kilisesinde saklanan Yahya Peygamber'in (Vaftizci Aziz Yahya) kemiklerinden bir parçasının çalındığı açıklandı.Manevi bir değer taşıdığına inanılan kemik parçasının hırsızlığı, resmi dini Ortodoks Hristiyan

Peygamberin kemikleri çalındı

Bulgaristan'ın Sliven kentinde ''Sveti Dimitar'' kilisesinde saklanan Yahya Peygamber'in (Vaftizci Aziz Yahya) kemiklerinden bir parçasının çalındığı açıklandı.

Manevi bir değer taşıdığına inanılan kemik parçasının hırsızlığı, resmi dini Ortodoks Hristiyanlık olan Bulgaristan'da tepkiye neden oldu.

Slivne Mitropoliti Yoanikiyi, Doğu Ortodoks Kilisesi'nin pazar günü kutlayacağı Paskalya bayramının arifesinde yapılan hırsızlığın uğursuzluk işareti olduğunu söyledi.

Mitropolit Yoanikiyi, hırsızı, güvenlik kameraları olmayan kiliseye dönüp, kemik parçasını iade etmeye çağırdı.

Sliven polisi, olayla ilgili soruşturma açtı.

Yahya Peygamber (Vaftizci Aziz Yahya) Kimdir?

Zekeriya Peygamber'in oğlu olan Yahya Peygamber, (Vaftizci Aziz Yahya) Hristiyanlık'ta Vaftizci Yahya olarak anılır ve Aziz olarak kabul edilir. Müslümanlar, Sabiiler (Mandenistler) ve Bahailer tarafından ise Peygamber kabul edilir.

24 Haziran Hıristiyanlıkta "Aziz Yahya Günü" olarak kutlanır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler