Pet şişe kapaklarını atmayın!

3 ay süren kampanya boyunca Bayburt Üniversitesi tarafından 50 kilogram plastik pet şişe kapağı toplandı.Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan ve yurt dışından da destek gören “Bir Kapakla Yaşama Yol Verin” kampanyasına Bayburt Üniversitesind

Pet şişe kapaklarını atmayın!

3 ay süren kampanya boyunca Bayburt Üniversitesi tarafından 50 kilogram plastik pet şişe kapağı toplandı.

Ege Üniversitesi öğrencileri tarafından başlatılan ve yurt dışından da destek gören “Bir Kapakla Yaşama Yol Verin” kampanyasına Bayburt Üniversitesinden büyük destek geldi. Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığının organize ettiği kampanya süresince 50 kilo plastik pet şişe kapağı toplandı.

Kapak toplama kampanyasının Bayburt Üniversitesi ayağını yürüten psikolog Deniz Evren, kampanyanın amacının toplanan kapaklarla engellilere tekerlekli sandalye almak olduğunu ancak kampanya sayesinde toplumun engellilere olan duyarlılığını artırmayı da amaçladıklarını söyledi.

Öğrencilerin ve personelin kampanyaya gösterdiği ilginin sevindirici olduğunun altını çizen Evren, “Kampanya için Bayburt esnafına ve Üniversitemizin belirli noktalarına kapak toplama kutuları koyduk. Topladığımız kapaklar sayıca az gözükebilir. Ancak Bayburt ölçeğinde düşündüğünüzde neredeyse Bayburt’ta satılan pet şişelerin yarısına yakınının kapağını topladık. Hatta Ankara ve Trabzon’dan bile kampanyamıza kapaklar getirildi. Bayburt’un bu tür sosyal projelere Üniversitemizle birlikte daha aktif katılacağını umuyorum” dedi.

Toplanan her 250 kilo plastik pet şişe kapağına karşılık bir engelli arabasının alınacağı “Bir Kapakla Yaşama Yol Verin” kampanyası kapsamında Bayburt Üniversitesi’nde 50 kilogram plastik pet şişe kapağı toplandı. Kampanyaya Bayburt Polis Meslek Yüksekokulu öğrenciler ile Bayburt Polisevi personeli de destek verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam