Peker Açıkalın'dan iyi haber!

Sinema sanatçısı Peker Açıkalın'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Ali Metin Esen, "Bilinci tamamen kapalıydı, fakat şimdi bilinci açık, bazı sorulara yavaş da olsa cevap verebiliyor.

Peker Açıkalın'dan iyi haber!

Sinema sanatçısı Peker Açıkalın'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Koşuyolu Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç Dr. Ali Metin Esen, "Bilinci tamamen kapalıydı, fakat şimdi bilinci açık, bazı sorulara yavaş da olsa cevap verebiliyor. Çocuklarının ismini söyleyebiliyor" dedi.

Sanatçının sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Doç Dr. Ali Metin Esen, "Dün akşamdan bugüne nörolojik durumunda belirgin bir iyileşme oluyor. Bilinci tamamen kapalıydı, fakat şimdi bilinci açık, bazı sorulara yavaşta olsa cevap verebiliyor. Çocuklarının ismini söyleyebiliyor. 2001'de kendisini kimin ameliyat ettiğini sorduğumuzda doğru cevap verdi. Fakat çok açık da değil, soruların bir kısmını da cevaplayamadı. Çok düşünerek ve yavaş cevaplayabiliyor ama bu da çok olumlu bir gelişme. Diğer yandan kalbindeki pil devrede ve zaman zaman kendi ritmi gelmekle beraber çoğu zaman pilin desteklediği bir kalp ritmi söz konusu" diye konuştu.

Açıkalın'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade eden Esen, "Hafta sonunu yoğun bakımda geçirecek. Dilerim; pazartesi bilinci çok daha açık ve yoğun bakımdan çıkmaya hazır bir hasta olarak size takdim ederiz. Sonrasında da daha ileri değerlendirmelerle ne yapacağız, diğer kapaklarıyla ilgili sorunlara cerrahi bir girişim düşünecek miyiz gibi. Esasen kalıcı bir kalp pili uygulaması planlıyoruz. Bununla ilgili daha sonra size bilgi vereceğim" dedi.

Peker Açıkalın'ın kalp krizi geçirmediğini belirten Esen, ''Öncesinden bir kapak ameliyatı geçirmiş ve kalp fonksiyonları belirli düzeyde azalmış, diğer iki kapağında da belirgin düzeyde bozukluk olan bir hastamız. Böyle hastalarımızda tetikleyici bir takım faktörlerinde etkisiyle ani ritim bozuklukları ve ona bağlı kalp durmaları olabiliyor. Peker Bey'in başına gelen şey bu" ifadelerini kullandı.

Sanatçının bir hafta daha hastanede kalacağını belirten Esen, "Hayati tehlikeyi tam olarak atlattı diyemiyoruz. Onun için hafta sonunu yoğun bakım da geçirecek. Ama klinik durumu geldiğine göre yüzde 80 iyileşmiş durumda, özellikle nörolojik bulgularında belirgin bir iyileşme var ama tam değil. Açık bir hafızası yok, çok net konuşamıyor, sözel iletişimi yavaş ama geldiğiyle kıyaslayarak söylüyorum iyi durumda" dedi.

Ailesinin Peker Açıkalın'la görüştürüldüğünü belirten Esen, yoğun bakımdan çıktıktan sonra sık olmamakla birlikte ziyaretçi kabul edebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam