Parasını alamayınca kule vincine çıktı

Çalıştığı inşaattaki kule vincine çıkarak intihar edeceğini söyleyen sıva ustası, 7,5 saat sonra indirildi.Zonguldak'ta, alacaklarını tahsil edemediği için çalıştığı inşaattaki kule vincine çıkarak intihar edeceğini söyleyen sıva ustası 35 yaşındaki Savaş

Parasını alamayınca kule vincine çıktı

Çalıştığı inşaattaki kule vincine çıkarak intihar edeceğini söyleyen sıva ustası, 7,5 saat sonra indirildi.

Zonguldak'ta, alacaklarını tahsil edemediği için çalıştığı inşaattaki kule vincine çıkarak intihar edeceğini söyleyen sıva ustası 35 yaşındaki Savaş Aslan, 7,5 saat sonra polisin ikna etmesiyle aşağıya indirildi.

Merkeze bağlı Kozlu Beldesi'ndeki Fatih Sitesi Mahallesi'nde inşaatı devam eden binada alacaklarını tahsil edemediklerini iddia eden inşaat işçileri ile eski Ak Parti İl Başkanı olan mütahit Celil Uzun arasında kavga çıktı. Polisin müdahalede bulunduğu kavga sonrası inşaat işçisi evli ve 3 çocuk babası Savaş Aslan kule vincine çıktı. Yaklaşık 25 metre yüksekliğe çıkan Aslan, Ağrı'dan 15 kişiyle inşaatta çalışmaya geldiklerini ve 5 aydır paralarını alamadıklarını söyledi.

Kule vincinden aşağıdaki polislere bağıran Aslan, "Bizim 80 bin TL alacağımız var. Ben rızkımı istiyorum. Paramızı alamıyoruz. Bize söz verdiler ama tutmadılar. Ekmek paramızın derdindeyiz. Alacaklarımızı vermezseler kendimi atacağım" dedi.

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kozlu Belediyesi İtfaiye ekipleri vincin altında branda açarak önlem aldı.

 İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör de inşaat önüne gelerek polis aracındaki megafonla işçi Savaş Aslan ile konuşarak, aşağıya inmesi halinde Vali Erol Ayyıldız'ın yanına gideceklerini söyledi. Ancak ikna olmayan Aslan, Vali Ayyıldız'ın inşaata gelmesini istedi. Polis ekipleri de megafonla konuşmaya çalıştığı Aslan'ı aşağıya inmesi için bir türlü ikna edemedi. Bunun üzerine ekipler inşaat önünde beklemeye başladı.

MÜTAHİT: ŞOV YAPIYOR

Olay yerinde bulunan mutahit Celil Uzun ise işçilerin taşeron firmaya ait olduğunu ve kendilerinin firmaya ödeme yaptıklarını polise anlatarak işçinin vince çıkarak şov yaptığını söyledi. Gazetecilere de açıklamada bulunan Uzun, "Bizimle daha önceden çalışan taşeron firmadaki arkadaşın bunlara olan borcundan dolayı şu anda bu eylemi yapıyor.

 Bizimde o arkadaşla Eylül ayında işimiz bitmişti. Maalesef böyle arkadaşlarımız oraya çıkıyor bizi de mağdur ediyor. Herkes burada şov maiyetinde seyrediyor. Bakalım sonu ne olacak. 60 bin lira alacaktan bahsediyorlar" dedi.

Savaş Aslan'ın işçi arkadaşları ise 2 yıldır inşaatta çalıştıklarını ve taşeron firmanın iflas etmesi üzerine alacaklarını mütahitten istediklerini, vermeyince çıkan tartışma sonrası arkadaşlarının vince çıktığını anlattı.

Savaş Aslan, 7,5 saat vincin tepesinde bekledikten sonra soğuk havaya daha fazla dayanamayarak, polislerin de ikna etmesi üzerine bulunduğu yerden indi. Polis tarafından gözaltına alınan Aslan, tedavisinin yapılması için Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler