Paranın da ömrü azalıyor!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, paradan 6 sıfırın atılmasının ardından 2005 yılının başından sonra kullanılmaya başlanan YTL'nin yerine 1 ocak 2009'dan bu yana TL kullanılıyor. Ancak Cüzdan kullanma alışkanlığının fazla olmaması nedeniyle cepte taşına

Paranın da ömrü azalıyor!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, paradan 6 sıfırın atılmasının ardından 2005 yılının başından sonra kullanılmaya başlanan YTL'nin yerine 1 ocak 2009'dan bu yana TL kullanılıyor. Ancak Cüzdan kullanma alışkanlığının fazla olmaması nedeniyle cepte taşınan yeni paralar da kısa sürede yıpranmaya başladı.

Paradan sıfır atma, virgül kaydırma olmadığı için YTL'ye oranla daha kolay uyum sağlanan TL, özensiz kullanım nedeniyle henüz 1 aylık süre içinde yıprandı. Yıpranma, en fazla kullanılan 5 TL ve ardından 10 TL'lik banknotlarda görüldü.

Merkez Bankası Konya Şubesi yetkilileri, 2005'ten sonraki geçiş döneminde de fazla 5 YTL'lik banknotların yıprandığını belirterek, bunun cüzdan kullanma alışkanlığının fazla olmaması nedeniyle paranın genellikle cepte taşınmasından kaynaklandığını bildirdi.

Yetkililer, özensiz kullanım nedeniyle aşırı yıpranan paraların değiştirildiğini, bunun da bir maliyetinin bulunduğunu ifade ederek, paraların cüzdanda taşınmasını ve biraz daha fazla özen gösterilmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam