Örnek memur kundakçı çıktı!

Antalya Havalimanı’nda vize pulu gişesinde görevli S. A.’nın, kılık değiştirip havalimanına girdiği, yangın çıkararak pulları yanmış gibi gösterdiği iddia edildi. S. A. geçen yıl “örnek memur” seçilmişti.ANTALYA Havalimanı Dış Hatlar Terminali binasındaki

Örnek memur kundakçı çıktı!

Antalya Havalimanı’nda vize pulu gişesinde görevli S. A.’nın, kılık değiştirip havalimanına girdiği, yangın çıkararak pulları yanmış gibi gösterdiği iddia edildi. S. A. geçen yıl “örnek memur” seçilmişti.

ANTALYA Havalimanı Dış Hatlar Terminali binasındaki Gümrük Saymanlık Müdürlüğü’nde vize pulu satış gişesinde görev yapan ve geçen yıl bir turistin unuttuğu para dolu çantasını bulup, verdiği için Maliye Bakanlığı’nca “örnek memur” ilan edilen memur S.A. (40), 28 Şubat Pazartesi günü, saat 04.25 sıralarında işyerine geldi. S. A., doğum izninde olan ve giriş kartı gişe kasasında bulunan bir arkadaşının kartıyla terminale girdi. İddiaya göre peruk takan A.’nın binaya girmesinin ardından saat 04.30 sıralarında, gelen yolcu giriş salonunda yangın çıktı. Hemen müdahale edilen yangın kısa sürede kontrol altına alındı. 

1.5 milyon TL’lik pul yandı
İtfaiye yangının çıkış nedeninin kundaklama olduğunu belirledi. Yanıcı bir madde dökülüp çakmakla tutuşturulduğu sonucuna varılırken, yakılan yerde bulunan ve yurt dışından gelen yabancılara satılan, 1.5 milyon lira değerinde 30 binin üzerinde vize pulu yandı. S.A., güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edildi ve gözaltına aldı. Yapılan aramada S.A.’nın dolabında ve otomobilinde 9 bin vize pulu bulundu. S.A. poliste ve savcılıktaki sorgusunda susma hakkını kullanırken, mahkemede suçlamaları kabul etmediğini söyledi. “Görüntülerdeki kişi ben değilim” diyen S.A., kundaklama suçlamasıyla tutuklandı.

Müdür de açığa alındı
S.A.’nın yangın çıkararak vize pullarını yanmış gibi gösterdiği, pulları ise yasa dışı yollardan satarak haksız kazanç sağladığı iddia edildi. Maliye Bakanlığı da soruşturma başlatarak önce tutuklanan S.A.’yı ardından da Havalimanı Gümrük Saymanlık Müdürü Y.S. ile ambar memurları Ü.U. ve A.A.’yı açığa aldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam