Ormanlar artık yanmayacak

 Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, yaz ayları öncesi orman yangınlarına hazır olduklarını söyleyerek, "Hava araçlarıyla ilgili yeni ihalemizi yaptık. Bu sene 50 hava aracıyla orman yangınlarını söndüreceğiz" dedi. Bolu'nun Yumrukaya köyünde oluşturu

Ormanlar artık yanmayacak

 

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, yaz ayları öncesi orman yangınlarına hazır olduklarını söyleyerek, "Hava araçlarıyla ilgili yeni ihalemizi yaptık. Bu sene 50 hava aracıyla orman yangınlarını söndüreceğiz" dedi. 

Bolu'nun Yumrukaya köyünde oluşturulan hatıra ormanının fidan dikim törenine katılan Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, havaların ısınması ve orman yangınlarının artabileceğini belirterek önemli açıklamalar yaptı. Bolu Çevre ve Orman Bölge Müdürlüğü tarafından oluşturulan hatıra ormanının fidan dikim törenine katılan Kurtulmuşlu, önce fidan dikti daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuşlu, dünyanın en çok fidan diken ilk üç ülkesinden biri olduklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Ağacın masa, sıra, kalem, defter haline gelmesinde herkesin emeği var. Aslında bir kağıtta ve masada o işte emeği geçen herkesin elini öpüyoruz. O yüzden bugün burada diktiğimiz ağaçlar bunun göstergesi olacak. Biliyorsunuz bizim 2023 hedeflerimiz var. Ekonomimizi dünya 16'ncılığından ilk 10'a sokmak istiyoruz. Şu an dünyanın en çok ağaç diken ilk üç ülkesi arasındayız. Orman yangınlarını söndürmede ilk 5 ülkesi arasındayız. İnşallah ilerleyen günlerde ülkemizi en iyi yerlere getireceğiz" 

Hedeflerinin fidan dikiminde birinci olmak değil, 700 milyon fidanı toprakla buluşturmak olduğunu belirten Kurtulmuşlu, şunları söyledi: "Biz senede kestiğimiz ağaçların yüz katını dikiyoruz. Dünyada ağaç dikmede ilk üç ülke arasındayız. Hedefimiz birinci olmak değil. Biz 700 milyon fidan dikiyoruz. 700 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Bu kestiklerimizin yüz katı. Ağacın da insan gibi canı var. Ağacı kafamıza göre kesmiyoruz. Çürümesin, sanayiye gitsin değerlendirilsin diyoruz." 

2012 yılında orman yangınlarına karşı hazır olduklarını ve yeni araçlar aldıklarını söyleyen Mustafa Kurtulmuşlu, şöyle konuştu: 

"En büyük sorunların başında orman yangınları geliyor. Orman yangınları Akdeniz bölgesinde yaz aylarında Mayıs ayından Ekim ayına kadar çıkıyor. Yangınların yüzde 90'ı insanlar tarafından çıkarılıyor. İnsanların yangın çıkarmaması için eğitilmesi gerekiyor. Zaman zaman basında hava araçlarıyla ilgili tehditvari haberler çıkıyor. Biz en güzelini ve doğrusunu yapmaya çalışıyoruz. Hava araçlarıyla ilgili ihalelerimizi yaptık. Bu sene 21 helikopter, 6 amfibik uçak, 13-14 tane de Türk Hava Kurumu'nun küçük

uçaklarıyla birlikte 50 civarında hava aracıyla orman yangınlarını söndüreceğiz." 

Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu'ya törene katılımlarından dolayı plaket verildi. Daha sonra hatıra ormanına fidan dikildi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam