Organları 8 Kişiye hayat verecek!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde ikamet eden Samsun Terme nüfusuna kayıtlı Hüseyin Tonbaş'ın (30), önceki gün inşaattan düşmesi sonucu ambulans helikopterle Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirildiğini belirten Organ Bağışı Çanakkale İl Koordinatörü Dr. Az

Organları 8 Kişiye hayat verecek!

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde ikamet eden Samsun Terme nüfusuna kayıtlı Hüseyin Tonbaş'ın (30), önceki gün inşaattan düşmesi sonucu ambulans helikopterle Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirildiğini belirten Organ Bağışı Çanakkale İl Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, "Hastanemizin reanimasyon ünitesinde tedavi altına alınan hastamızın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine durumu yakınlarına bildirdik. Yakınları da organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun ardından organ nakli koordinasyon bölge merkezleri ile temasa geçtik.

Yapılan çalışmalar sonunda nakil için uygun olan hastalar tespit edildi. Bunun üzerine ekipler yola çıkarak Çanakkale'ye geldi. Şu an nakil için organların alımına başlandı. Yapılacak çalışmayla hastanın karaciğeri İzmir Özel Kent Hastanesi'ne, pankreası Antalya Medikal Park Hastanesi'ne, kalbi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, böbrekleri Konya Selçuk ve Antalya Akdeniz Hastanesi'ne, akciğeri İstanbul Süreyyepaşa Hastanesi'ne ve 2 korneası da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi
Hastanesi'ne gönderilecek. Böylece hastamız 8 kişiyi sağlığına kavuşturacak.

Bizler hayatını kaybeden Hüseyin Tonbaş'a rahmet diliyor, yakınlarına da aldıkları bu önemli karar sebebiyle teşekkür ediyoruz. Organ bağışının önemi bir kez daha burada ortaya çıktı. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyoruz" dedi.
İzmir, Antalya, Konya ve İstanbul'dan gelen ekipler, yaklaşık 5 saat sürecek ameliyatın ardından alınacak organları daha önce belirlenen hastalara bu illerde nakledecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam