Ordu'da arazi anlaşmazlığı kavgası

Ordu'da son 3 gün içinde Ünye, Kumru ve Aybastı ilçelerinde arazi anlaşmazlığı yüzünden yaşanan 3 ayrı kavga güvenlik güçlerinin kayıtlarına girdi.Ünye'de bir kişi arazi sorunu nedeniyle ağabeyini kendisini tehdit ettiğini ve hakarette bulunduğunu belirte

Ordu'da arazi anlaşmazlığı kavgası

Ordu'da son 3 gün içinde Ünye, Kumru ve Aybastı ilçelerinde arazi anlaşmazlığı yüzünden yaşanan 3 ayrı kavga güvenlik güçlerinin kayıtlarına girdi.

Ünye'de bir kişi arazi sorunu nedeniyle ağabeyini kendisini tehdit ettiğini ve hakarette bulunduğunu belirterek güvenlik güçlerine şikayette bulundu. Kumru'da bir kişi amcasının oğlunun arazi sorunu nedeniyle kendisini dövdüğünü bildirdi.

Aybastı'da ise arazi kavgasında kan döküldü. Küçükkaya Mahallesi'nde bir kişi arazi problemi nedeniyle tartıştığı iki kardeşinin üzerine ruhsatsız tabancası ile ateş açtı. Olayda bir kişi ile iki kardeş yaralandı. Ordu Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan yaralı kardeşlerden birinin hayati tehlikesi sürüyor. Saldırgan çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

ARAZİ REFORMU ACİLEN YAPILMALI

Olayları değerlendiren Ordu Ziraat Odası (OZO) Başkanı Nejat Avcı, bölgede hem sosyal barış hem de sosyal kalkınma için acilen arazi reformunun yapılması gerektiğini ifade etti.

Türk insanın en önemli özelliklerinden birinin yardımlaşma ve dayanışma olduğunu hatırlatan Avcı, bu gibi olaylar sebebiyle insanların düğün gibi, cenaze gibi önemli günlerde acılarını ve sevinçlerini paylaşabileceği kimsesinin nerdeyse kalmadığını aktardı. Avcı, arazi kavgaları sebebiyle birbirine küsen akbara sayısının hızla arttığını dile getirdi.

Arazilerin her geçen gün daha da küçük parçaya ayrılması nedeniyle tarımın da fındık üretiminin de daha ekonomik ve verimli yapılmasını güçleştirdiğini kaydeden Avcı, "Bu bölgenin kalkınmasını olumsuz etkilediği gibi yaşanan sorunlar sebebiyle baba-oğul, ağabey-kardeş gibi yakın akrabalar arasında kavgalara neden oluyor. Bu acıların bir an önce bitmesi gerekiyor. Yetkililer bu sorunu çözmek için kafa yormalı. Yoksa 5 -10 sene sonra tablo daha kötü olacak." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam