Ordu'da 1 tonluk kurbanlık boğa

Kumru Kovancılı köyünde hayvancılık yapan Celil Kovan, yetiştirdiği kurbanlık boğayı normal yolla tartamayınca boğayı nakliye kamyonlarının tartıldığı yük kantarında tartarak ağırlığını tespit etti. Akrabalarının yardımıyla pikap ile ilçe merkezinde bulun

Ordu'da 1 tonluk kurbanlık boğa

Kumru Kovancılı köyünde hayvancılık yapan Celil Kovan, yetiştirdiği kurbanlık boğayı normal yolla tartamayınca boğayı nakliye kamyonlarının tartıldığı yük kantarında tartarak ağırlığını tespit etti. Akrabalarının yardımıyla pikap ile ilçe merkezinde bulunan kantara getirilen boğanın, tartı sonunda 980 kilo olduğu tespit edildi. 1 tona yaklaşan ağırlığı ve hırçınlığı sebebiyle zapt edilemeyen ve gözleri çuvalla bağlanarak getirilen boğa güçlükle tartıldı.

Kurbanlık boğayı yetiştiren Celil Kovan, "Yıllardır hayvancılık yapıyorum. Bu yıl yetiştirdiğim kurbanlıkların en büyüğü bu oldu. Bakımını yaparken de zaman zaman sıkıntı çekiyorduk ama kilosunu öğrenebilmemiz için biraz fazla zahmet çektik. İyi bir fiyata satabilirsek yorgunluğumuza ve emeğimize değecek" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler