Önce öldürdüler sonra da...

 SAMSUN’da iki yıl önce 42 yaşındaki Güllü Ç. birlikte yaşadığı 43 yaşındaki Mustafa Şalu’nun kayıp olduğunu bildirerek polise başvurdu.Olayın ardından soruşturma başlatan polis, Şalu’nun, Güllü Ç.’nin azmettirmesi ile oğlu İsa Ç. tarafından öldürdüğünü,

Önce öldürdüler sonra da...

 

SAMSUN’da iki yıl önce 42 yaşındaki Güllü Ç. birlikte yaşadığı 43 yaşındaki Mustafa Şalu’nun kayıp olduğunu bildirerek polise başvurdu.

Olayın ardından soruşturma başlatan polis, Şalu’nun, Güllü Ç.’nin azmettirmesi ile oğlu İsa Ç. tarafından öldürdüğünü, cesedi yakıp bir çuvala koyarak dereye attıklarını tespit etti. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı.
 
Ordu’nun Korgan İlçesi’nde yaşayan 3 çocuk annesi Güllü Ç., eşi vefat ettikten sonra 1999 yılında hayvancılıkla uğraşan ve eşinden boşanmış Mustafa Şalu ile birlikte yaşamaya başladı. İkilinin bu birliktelikten 3 çocukları dünyaya geldi ve Samsun’un Terme İlçesi Elmalık Mahallesi’ne taşınarak burada oturmaya devam ettiler.
 
İddiaya göre 15 Ağustos 2010 günü Terme Hamdi Özbek Polis Merkezi’ne giden Güllü Ç., birlikte yaşadığı Mustafa Şalu’nun 12 Ağustos 2010 günü saat 12.30 sıralarında evden ayrıldığını ve geri dönmediğini hayatından endişe ettiğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından yapılan tüm aramalara rağmen Şalu bulunamadı. Bunun üzerine Terme Cumhuriyet Savcılığı’nın talebi üzerine kayıp olayıyla ilgili Samsun Emniyet Müdürlüğü cinayet bürosu ekipleri araştırma yapmaya başladı. Araştırma sonunda cinayet 2 yıl sonra ortaya çıkarıldı.
 
Kayıp olarak bildirilen Mustafa Şalu’nun akrabalarına ulaşan polis, birlikte yaşadığı kadını ve kızı Songül Ç.’yi (20) sürekli dövdüğü, eve kadın getirdiği ve Güllü Ç.’nin çocukları İsa Ç. ve Musa Ç.’yi (24) evden kovduğunu belirledi. Şalu’nun öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, Güllü Ç. ile birlikte çocukları İsa Ç., Musa Ç. ve Songül Ç.’yi gözaltına aldı.
 
Polise ifade veren Güllü Ç., "Eşim öldükten sonra Mustafa Şalu ile nikahsız yaşamaya başladım. Benim üç çocuğum vardı. Mustafa’dan da 3 çocuğum oldu. Zamanla beni ve diğer eşimden olan kızımı sürekli dövmeye başladı. Evde genç kızımız olmasına rağmen kadın getirip birlikte oluyordu. Yaşadıklarıma artık dayanamaz oldum ve oğlum İsa ile birlikte öldürmeye karar verdik. Olay gecesi Mustafa Şalu eve gelip yattı. Uyuduktan sonra oğlum İsa’yı cep telefonundan arayıp eve çağırdım. Evdeki tabancayı oğluma verdim ve o da 5 el ateş ederek öldürdü. Daha sonra cesedi bir battaniyeye sararak evin yüz metre ilerisindeki dere kenarına indirdik. Burada cesedin üzerine benzin döküp ateşe verdi. Ben de odun attım. Daha sonra cesetten geriye kalanları bir çuvala koyup dereye attık" dedi.
 
İsa Ç. de suçlamaları kabul etti. Soruşturma sırasında olaya karıştıkları belirlenen Murat E. (20) ve E.G. de (17) gözaltına alındı. İtirafın ardından polis, Terme ilçesine giderek söz konusu dere yatağında yaptığı çalışmada iki yanmış kemik parçası buldu. Zanlılar hakkında tasarlayarak kasten adam öldürmek, suça azmettirmek, suça yardım etmek ve suçu bildirmemek gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam