Önce ceza kesti sonra ''Şaka'' dedi

 Rize İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ''Kara yolları Trafik Güvenliği Haftası'' etkinlikleri kapsamında Atatürk Caddesi'nde yayalara yönelik çalışma başlattı.Uygulamada kırmızı ışık ihlali yapan, yaya kaldırımlarını kullanmayan vatandaşlara yönelik c

Önce ceza kesti sonra ''Şaka'' dedi

 Rize İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ''Kara yolları Trafik Güvenliği Haftası'' etkinlikleri kapsamında Atatürk Caddesi'nde yayalara yönelik çalışma başlattı.

Uygulamada kırmızı ışık ihlali yapan, yaya kaldırımlarını kullanmayan vatandaşlara yönelik cezai işlem uygulayan trafik ekipleri, kurallara uymayanların kimliklerini alarak 60 lira ceza kesti.

Trafik ekiplerinin ceza makbuzunu vatandaşa teslim ederek 15 gün içerisinde ödenmesi gerektiğini belirtmesi üzerine vatandaşlar şaşkınlık yaşadı. Trafik ekiplerinin, daha sonra kesilen cezanın, bilinçlendirmeye yönelik bir şaka olduğunu ifade etmesi üzerine vatandaşlar rahat nefes aldı.

Trafik ekipleri, araçlar gibi yayaların da kırmızı ışıkta geçmesinin suç olduğunu ve ceza gerektirdiğini belirterek, vatandaşları trafik kurallarına karşı daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Bazı vatandaşlar ise uygulamadan haberdar olduklarını ve cezaların araçlar gibi yayalara da uygulanması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam