Önce babası, ardından eniştesi tarafından.!

Yargıtay, önce babası, ardından eniştesi tarafından tecavüze uğrayan ve hamile kalan akli dengesi bozuk kız için Adli Tıp’tan “ruh sağlığının bozulup bozulmadığına” ilişkin rapor istediZeka özürlü Yasemin K., Ankara’da annesi ve babası ile birlikte yaşıyo

Önce babası, ardından eniştesi tarafından.!

Yargıtay, önce babası, ardından eniştesi tarafından tecavüze uğrayan ve hamile kalan akli dengesi bozuk kız için Adli Tıp’tan “ruh sağlığının bozulup bozulmadığına” ilişkin rapor istedi

Zeka özürlü Yasemin K., Ankara’da annesi ve babası ile birlikte yaşıyordu. Babasının yıllarca tecavüzüne uğradı. 2005’te babasının tecavüzü sonucu hamile kalınca olay ortaya çıktı. Babası yargılandı ve cezaevine girdi.
 
Olaydan sonra annesiyle yalnız kalan kıza, ablası ve eniştesi Mesut Ş. “sahip” çıktı. Anne ve kızın beraber yaşadığı eve sürekli gelen abla ve enişte, geçimelerine de katkı sağlıyordu. Ancak bu kez kıza enişte tecavüz etmeye başladı. 2 yıl boyunca bu tecavüz sürdü. Enişte bununla da kalmadı. Yurtdışında yaşayan arkadaşı Feramuz Ş.’yi de eve getirdi. Feramuz Ş. de kıza tecavüz etti. 
 
BİR DE İYİ HAL İNDİRİMİ 
 
Genç kız, bu tecavüzler sonucunda yine hamile kaldı. Anne Samiye K.’nın şikâyeti üzerine 2010 yılında enişte hakkında cinsel saldırı suçundan dava açıldı. Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi enişteyi 8 yıl hapse mahkûm etti. Tecavüzün sürekli olması nedeniyle ceza 10 yıla çıktı. Mahkeme daha sonra cezada takdiri indirime gitti. “Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın failin geleceği üzerindeki olası etkilerini” göz önüne alarak cezayı 8 yıl 4 aya indirdi. 
 
MAHKEME DİRENDİ 
 
Enişte kararı Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay 14. Ceza Dairesi, mağdurenin tecavüz nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınması gerektiğini belirterek, kararı bozdu. Mahkeme, mağdurenin orta derecede zekâ geriliğinin tespit edildiğini, mağdurenin olayın anlam ve sonuçlarını idrak edemeyecek düzeyde olduğunu belirterek, rapor alınmasına karşı çıktı. 
 
GENEL KURUL DA RAPOR İSTEDİ 
 
Mahkemenin kararında direnmesi üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na taşındı. Genel kurul tecavüz davasını 26 Aralık’ta görüştü. Mağdureye Adli Tıp raporu alınmasına karar verdi. Zekâ geriliği nedeniyle babası ile eniştesinin tecavüzünün anlam ve sonuçlarını idrak edemeyen kız, bu nedenle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının anlaşılması için Adli Tıp Kurumu’na gidecek. Alacağı rapora göre, eniştenin cezası yeniden belirlenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam