Ömer hocanın yerine imam atandı

Trabzon Sarılar Cami'nde imamlık yapan ve vaazda Trabzonspor'a yer verdiği ileri sürülen Ömer Oskay'ın yerine Trabzon Müftülüğü tarafından imam görevlendirildi.Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oskay'ın Diyanet İşleri Başkanlı

Ömer hocanın yerine imam atandı

Trabzon Sarılar Cami'nde imamlık yapan ve vaazda Trabzonspor'a yer verdiği ileri sürülen Ömer Oskay'ın yerine Trabzon Müftülüğü tarafından imam görevlendirildi.

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Oskay'ın Diyanet İşleri Başkanlığı'nda hiçbir zaman görev yapmadığını, ücretinin vatandaşlar tarafından ödendiğini belirtti.

Oskay'ın ''görevine son'' verme diye bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayan Çakı, ''Kadro yetersizliği nedeniyle buraya imam atayamıyorduk. Yeni kadrolar ile birlikte camiye bir imam görevlendireceğiz. Geçici olarak bir imam arkadaş görevlendirdik'' dedi.

Oskay'ın kamuoyuna yansıyan konuşmalarının olduğunu vurgulayan Çakı, ''Vaazlarda söyledikleri doğru değil. Bu söylemler cami ve kürsü adamına uygun değil. Vaazlarda haftalık konuşmaları biz belirleliyoruz. Bunun dışına çıkılmaması gerekir. Kürsülerde magazinsel yaklaşımların olması hiç doğru değil'' diye kaydetti.

Ömer Oskay, son olarak Trabzonspor'un Karabükspor ile sahasında yaptığı maç öncesinde camide vaaz sırasında Trabzonspor ile ilgili yorum yaptığı ileri sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler