Öldü diye maaşını kestiler

Bolu'nun Yukarısoku köyü İğnesi Mahallesi'nde yaşayan Fatma Yılmaz (79), bir yıldır ödenmeyen sakat aylığını alabilmek için Bolu Valiliği İl İdare Kurulu yetkililerinden yardım istedi. Ölen bir kişiyle aynı ad ve soy adı taşıyan Fatma Yılmaz'ın maaşının y

Öldü diye maaşını kestiler
Bolu'nun Yukarısoku köyü İğnesi Mahallesi'nde yaşayan Fatma Yılmaz (79), bir yıldır ödenmeyen sakat aylığını alabilmek için Bolu Valiliği İl İdare Kurulu yetkililerinden yardım istedi.

Ölen bir kişiyle aynı ad ve soy adı taşıyan Fatma Yılmaz'ın maaşının yanlışlıkla kesildiğini belirleyen kurul yetkilileri, yaşlı kadına, “Seninle aynı ismi taşıyan birinin ölmesi nedeniyle isim benzerliği yüzünden Emekli Sandığı tarafından maaşın kesilmiş. Nüfus kaydın görünüyor ama emekli sandığında ölü görünüyorsun” dediler.

Sol eli olmayan ve yürümekte güçlük çeken Fatma Yılmaz, gazetecilerin de yardımıyla, Bolu Vali Yardımcısı Zeki Karaca ile görüştü ve sorununu anlattı.

Gözyaşlarını tutamayan Yılmaz, hayatta hiç kimsesinin olmadığını, tek gelir kaynağının her ay aldığı sakat maaşı olduğunu ve onuda yaklaşık bir yıldır alamadığını ifade etti.

Vali Yardımcısı Karaca, İl İdare Kurulu görevlilerine talimat vererek Yılmaz'ın sorununun bir an önce çözülmesini istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam