Öğretmenlerine gerçeği anlattı!

ADANA'da, ilköğretim öğrencisi, 14 yaşındaki H.A.'nın, seyyar satıcıdan alışveriş yaptığı için okuduğu okulun Okul Aile Birliği Başkanı 57 yaşındaki S.Ç. tarafından dövüldüğü iddia edildi. 2 kaburga kemiği kırılıp, sol omuzu çatlayan H.A., "Okul Aile Birl

Öğretmenlerine gerçeği anlattı!

ADANA'da, ilköğretim öğrencisi, 14 yaşındaki H.A.'nın, seyyar satıcıdan alışveriş yaptığı için okuduğu okulun Okul Aile Birliği Başkanı 57 yaşındaki S.Ç. tarafından dövüldüğü iddia edildi. 2 kaburga kemiği kırılıp, sol omuzu çatlayan H.A., "Okul Aile Birliği Başkanı, kendisinden alışveriş yapmadığım için dövdü" derken, S.Ç., okuldan kaçtığı için öğrenciye müdahale ettiğini, kendisine küfredince tokat attığını söyledi.

 

Olay, Yamaçlı Mahallesi'ndeki İmadettin Levent İlköğretim Okulu önünde perşembe günü meydana geldi. İddiaya göre H.A., seyyar satıcıdan simit ve şalgam alınca, okul yakınında büfesi bulunan aynı okulun Okul Aile Birliği Başkanı S.Ç.'nin tepkisiyle karşılaştı. S.Ç., çıkan tartışmada öğrenciyi demir çubukla dövdü. Yaralanan öğrenci, okuluna geçip, durumu öğretmenlerine anlatırken, akşam eve gittiğinde ağrıları artıp, rahatsızlanınca ailesi tarafından hastaneye götürüldü. Yapılan kontrolde 2 kaburga kemiğinde kırık, sol omuzunda da çatlama saptanan H.A.'nın ailesi, S.Ç. hakkında şikayette bulundu. Şikayet üzerine, Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı, Milli Eğitim Müdürlüğü de idari soruşturma açtı.

 

Ailesi ile birlikte gittiği Köprübaşı Polis Merkezi'nde ifadesi alınan 7'nci sınıf öğrencisi H.A., S.Ç.'nin okulun yakınındaki evinin bir odasını büfeye çevirerek, burada satış yaptığını, öğrencilerin kendisinden alışveriş yapmasını istediğini öne sürdü. Kendisine de, seyyar satıcıdan simit ve şalgam aldığı için tepki gösterdiğini belirten H.A., şöyle dedi:

 

"Geçen yıl, okulumuzda sivil güvenlik elemanı olarak çalışan S. ağabey, kendisinden şalgam almadığım için beni demir çubukla dövdü. Bayılmışım, arkadaşlarım su dökerek beni ayıltmış. Müdürümüz beni hastaneye götürdü. Ama doktorla birşeyler konuştular, hiç bir işlem yaptırmadan okula getirdi. Eve geldim, akşam ağrılar dayanılmaz hale gelince hastaneye gittik."

 

S.Ç., öğrenciyi kendisinden benden alışveriş yapmadığı için dövmediğini, demir çubukla da vurmadığını anlatırken, "Sadece tokat attım. Yanında birkaç arkadaşıyla ders saati olmasına rağmen dışarıdaydı. Okuldan kaçmışlardı. Okula dönmelerini isteyince, arkadaşlarının önünde, sokakta herkesin yanında küfredince, sinirlenip, birkaç tokat attım" dedi.

 

Olay sırasında okulda olmadığını anlatan Okul Müdürü Hakan Coşkun, devlet memuru olduğu için açıklama yapmak istemedi. Coşkun, "Olay perşembe günü saat 10.30 sıralarında meydana gelmiş. O saatte Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde toplantıdaydım. Toplantı bittikten sonra da Koza İlköğretim Okulu'nun kermesine katıldım. Öğrencinin iddia ettiği gibi dayak olayını ne gördüm, ne de kendisini hastaneye götürdüm. Saat 19.00 sıralarında öğrencinin velisi beni telefonla arayınca bilgim oldu. S.Ç. okulumuzun güvenlik elemanı değil, aile birliği başkanımızdır" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam