Öğretmenler iş bırakıyor

 Türkiye genelindeki okullarda son iki hafta içerisinde 8 öğretmenin saldırıya uğramasının ardından öğretmenlerin sesi yükseliyor. Bursa'da Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler, haftanın ilk gününde ders bırakma eylemi yaparak okullardaki şiddet olaylarına te

Öğretmenler iş bırakıyor

 

Türkiye genelindeki okullarda son iki hafta içerisinde 8 öğretmenin saldırıya uğramasının ardından öğretmenlerin sesi yükseliyor. Bursa'da Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler, haftanın ilk gününde ders bırakma eylemi yaparak okullardaki şiddet olaylarına tepki gösterdi. 

Öğretmenlere yönelik artan şiddet olayları protesto eden eğitimciler, haftanın ilk günü okullarda yapılan törenlerin ardından ilk derse girmedi. Son iki haftada 8 öğretmene yönelik gerçekleştirilen saldıları kınayan Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler Bursa Erkek Lisesi önünde bir araya geldi. 

Eğitim Bir Sen adına açıklama yapan Numan Şeker, öğrencilerini şikayet etmek için toplanmadıklarını belirterek, "Eğitimciler olarak, şimdiye kadar bir çok konuda eylem, etkinlik yaptık ve sesimizi yükselttik. Bazen ekonomik, bazen toplumsal bazen de sosyal sorunlara dikkat çektik. Fakat bu gün burada son derece önemli bir sorunu gündeme taşımak, genelde eğitim çalışanlarını özelde öğretmenlerini değersizleştiren, "hedef tahtasına oturan uygulamalara dur" demek, meslektaşlarımızın hayatına kasteden

saldırıları kınamak ve protesto etmek için toplandık. Geride bıraktığımız 2 hafta içerisinde basına yansıyanları dikkate alırsak 8 tane öğretmenimiz saldırıya uğramış ve bazıları ölümden dönmüştür" dedi. 

Şiddetin toplumsal bir sorun haline geldiğini ifade eden Şeker, "Her tarafı cennet olan ülkede nerdeyse cinnet toplumuna doğru yol alıyoruz. Aklını ve duygularını yönetemeynler şiddeti seçiyor, gerekli tepki verilmediği, failler bedelini ödemediği için şiddet sıradan bir olaymış gibi toplum tarafından kanıksanıyor. Masum bir hak arama yöntemi gibi yaygınlaşıyor. Halbuki, şiddetin masum değil, mağduru vardır. Mağdur bazen, doktor, bazen öğretmen, bazen çocuktur. Buradan bütün yetkilileri uyarıyoruz.

Toplumda öğretmenin itibarı aşınırsa herkesin itibarı aşınır. Öğretmene saygısızlık olursa anneye de, babaya da saygısızlık olur. Öğretmenin felaketinden topluma asla saadet çıkmaz. Başta milli eğitim bakanı olmak üzeri bu konuda herkesi duyarlı davranmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 

Haftanın ilk günü, bütün okullarda törenlerden sonra ilk derse girmediklerini kaydeden Başkan Şeker, "Susması gereken yerde konuşan ama konuşması gereken yerde susanları uyarıyoruz. Öğretmenler olarak meslektaşlarımıza uygulanan şiddeti kınıyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler