Öğretmene döner bıçaklı saldırı

 Zeytinburnu’nda ilköğretim okulu öğretmeni Mehmet Arslan, bir öğrencinin yakınları tarafından döner bıçaklı saldırıya uğradı. Bıçağı tutmaya çalışan Aslan, her iki elinden yaralandı. Ameliyata alınan öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildiZeyti

Öğretmene döner bıçaklı saldırı

 

Zeytinburnu’nda ilköğretim okulu öğretmeni Mehmet Arslan, bir öğrencinin yakınları tarafından döner bıçaklı saldırıya uğradı. Bıçağı tutmaya çalışan Aslan, her iki elinden yaralandı. Ameliyata alınan öğretmenin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi

Zeytinburnu Beş Telsiz Mahallesi, Dr. Reşit Galip İlköğretim Okulu’nda görev yapan 6 yıllık öğretmen Mehmet Arslan'ın (36), saat 18.20 sıralarında iddiaya göre okul çıkışı bir öğrencisinin yakınları tarafından önü kesildi. 2’nci sınıfta okuduğu öğrenilen öğrencisinin yakınları ile Mehmet Arslan arasında tartışma çıktı. Kavgaya dönüşen tartışmada iddiaya göre öğrencinin dayısı yanında getirdiği döner bıçağı ile Mehmet Arslan’a vurmaya çalıştı. Bu sırada bıçağı tutmaya çalışan Mehmet Arslan’ın her iki eli kesildi. Saldırganlar yaya olarak kaçtı.

Eşinin yaralandığını gören Fatma Arslan ve çevredeki vatandaşlar yaralı öğretmeni Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırdı. Arslan, “Kocama bir öğrencisinin yakınları döner bıçağı ve sopayla saldırmışlar. Kocam bıçağı tutmak isterken her iki elinden yaralanmış. Doktorlar serce parmağını eskisi gibi kullanamayacağını söylediler. Doktorlara ve öğretmenlere yapılan bu saldırıları kınıyorum" dedi. Öğretmenin yaralandığını duyup hastaneye gelen başka bir öğrencinin velisi olan Kumra Üzer, "Mehmet hoca öğrencileriyle ilgili anne baba şefkatiyle yaklaşan bir öğretmendir" dedi. Arslan'ın sağlık durumu ile ilgili bilgi almaya gelen eğitim sendikaları yetkileri, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in öğretmenlere sahip çıkması gerektiğini ve bir an önce saldırıların durması istedi. Saldırıyı haber alarak olay yerine gelen Türk Eğitim-Sen 7 nolu şube başkanı Mustafa Kavlu ise yaptığı açıklamada "Son zamanlarda kamu görevlilerine yapılan bu saldırıyı kınıyoruz.Yetkililerin daha duyarlı davranmasını arzuluyoruz. Can güvenliği kalmadı okullarda. Güvenlik sıkıntısı had safhada. Önce bakanımız sahip çıksın. Burada milli eğitimden de yetkiller görmek isterdik" dedi. Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışmalara başladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler