Öğretmen gazetecilere saldırdı

  Okullarda dağıtılan sütlerden içtikleri için rahatsızlanan öğrencileri çekmek için 23 Nisan İlköğretim Okulu'na giden basın mensupları burada bir öğretmen tarafından saldırıya maruz kaldı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Cihan Kizir ve Mercan TV kamer

Öğretmen gazetecilere saldırdı

 

 

Okullarda dağıtılan sütlerden içtikleri için rahatsızlanan öğrencileri çekmek için 23 Nisan İlköğretim Okulu'na giden basın mensupları burada bir öğretmen tarafından saldırıya maruz kaldı. İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Cihan Kizir ve Mercan TV kameramanı Rahim Altun, görüntü almak istedikleri anda H.Y adlı öğretmen gazetecilerin görevlerini yapmalarını engelledi. 

Gazetecilerin üzerine yürüyen H.Y ilk olarak Mercan TV kameramanı Rahim Altun'un kamerasına vurarak, objektif korumasını kırdı. Bunun üzerine diğer gazeteciler duruma tepki gösterince İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabiri Cihan Kizir'i itekledi. Yaşanan bu fiziki müdahale kameralar tarafından kaydedilirken, saldırıyı gerçekleştiren öğretmen gülerek sınıfa geçti. Yaşanan bu olayın üzerinden 3 Mayıs Özgür Basın günü nedeniyle gazeteci dernekleri basın açıklaması yaptı. 

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynal Abidin Kıymaz, yapılan bu saldırının kabul edilemez olduğunu ve ilgililerin görevden alınması gerektiğini belirterek, " Yaşanan bu olaylar nedeniyle Milli Eğitim Müdürünü istifaya davet ediyorum. Basına el kaldıran bu eğitimci görevinden el çektirilmelidir. Başarısızlıklarını kapatmak için basının yumruklanması bizleri derinden üzmüştür. Basın mensupları eğitimcilerin şamar oğlanı değildir. İlgililerin bu konuya duyarsız kalmamalarını bekliyoruz" dedi. 

Adıyaman Gazetecileri Cemiyet Başkanı İbrahim Aslan ise, 23 Nisan İlköğretim Okulu'nda görevini yapan basın mensuplarına yapılan saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydederek, "Görevini yapan basın mensubuna saldıran bir eğitimci çocuklara eğitim olarak ne verebilir? Gazetecinin haber alma özgürlüğünün kısıtlandığı ve bunun 3 Mayıs Özgür Basın günü arifesinde yapılıyor olması gerçekten üzücüdür. Başta Okul idaresi ve Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuyla ilgili gerekli girişimleri başlatmalı ve ilgili öğretmen

hakkında soruşturma açmalıdır" diye konuştu. 

Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya ise basının herkese bir gün lazım olacağını vurgulayarak, "Sütten zehirlenme olayıyla ilgili normal görevleri için okulda çekim yapmaya giden basın mensuplarına yapılan saldırıyı gayri ahlaki buluyorum. Bizler ilgilerin gerekli idari soruşturmayı yapmasını istiyoruz. Çağrımız sayın valiyedir. Hukukun üstünlüğü var ise, hukuk var ise yapılanın bir karşılığı olmalıdır" ifadelerini kullandı. 

Anadolu Radyo Televizyon ve Gazetecileri Birliği Genel Başkanı Ragıp Ersoy da basının demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu kaydederek, "Basına kalkan eller kırılsın. Yasama, yürütme ve yargının yanı sıra basında demokrasimizin vazgeçilmezidir. Basının toplumdaki önemini bilmeyen insanların eğitimlerinden de, kendilerinde de şüphe ederim. Hiç unutmasınlar ki basın, bu şiddeti yapanlara da lazım olacaktır. Yapılan bu saldırıyı kınıyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler