Öğrenci servisi yuvarlandı: 3 ölü

Taşımalı eğitim sebebi ile köylerinden, beldedeki okula servis ile giden 3 öğrenci iddiaya göre freni patlayan midibüsün şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti. 17 öğrenci ise yaralandı.Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Sarıbeyler beldesine ö

Öğrenci servisi yuvarlandı: 3 ölü

Taşımalı eğitim sebebi ile köylerinden, beldedeki okula servis ile giden 3 öğrenci iddiaya göre freni patlayan midibüsün şarampole yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti. 17 öğrenci ise yaralandı.

Balıkesir'in Savaştepe ilçesine bağlı Sarıbeyler beldesine öğrenci taşıyan bir midibüs, 150 metrelik uçurumdan yuvarlanarak dereye düştü. Korkutan kazada ilk belirlemelere göre 3 öğrenci hayatını kaybederken, 17 öğrenci de yaralandı. 

Kaza bölgesinden edinilen bilgiye göre, Sarıbeyler beldesindeki Sarıbeyler İlköğretim Okulu'na çevre köylerden öğrenci taşıyan A. İ. (41) idaresindeki 10 N 3809 plakalı midibüs, beldeye giderken Maden Mezarı mevkisinde iddiaya göre aracın frenlerinin patlaması sonucu yaklaşık 150 metrelik uçurumdan yuvarlanarak dereye düştü.

Araçta bulunan öğrencilerden ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Nazmiye Karaca, 3. sınıf öğrencisi Hakan Çet ve 2. sınıf öğrencisi Redife Sapan olay yerinde hayatını kaybetti. Olay yerine ulaşan sağlık ekiplerinin İlk belirlemelerine göre kazada yaralanan 17 öğrenci de Savaştepe ve Balıkesir'deki çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kazadan sağ kurtulan araç sürücüsü de jandarma tarafından gözaltına alındı. Araçta veya arazide olabileceği düşünülen bazı öğrenciler için jandarma olay yerinde arama çalışması başlattı.

Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturmasını sürüyor. Ayrıca yaralı öğrencilerin hastanelerdeki tedavisi de devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam