'Oğlumu PKK'nın elinden kurtarın'

Oğlu 241 gündür PKK'nın elinde rehin olan baba "İsrail askerini kurtaran Başbakan oğlum için de araya girsin" diyor.Aydınlı polis memuru Nadir Özgen, 3 kez girdiği üniversite sınavında başarılı olamayınca son çare olarak polislik sınavlarına girdi. 8 yıl

'Oğlumu PKK'nın elinden kurtarın'

Oğlu 241 gündür PKK'nın elinde rehin olan baba "İsrail askerini kurtaran Başbakan oğlum için de araya girsin" diyor.

Aydınlı polis memuru Nadir Özgen, 3 kez girdiği üniversite sınavında başarılı olamayınca son çare olarak polislik sınavlarına girdi. 8 yıl önce sınavı kazandı ve göreve başladı. 10 Eylül 2011’de PKK tarafından kaçırıldı.

Amasyalı uzman çavuş Zihni Koç geçim darlığı yüzünden Amasya Karaali Köyü’ndeki tekel bayiini kapatınca önce askere gitti ardından uzman erbaş olmak için başvurdu. Koç, görev yeri olan Lice’de 9 Temmuz 2011’de kaçırıldı.

Koç ve Özgen, halen PKK’nın elinde rehine olarak tutulan 5 kamu görevlisi arasında. Birer kez Roj TV’ye çıkarılıp konuşturulan rehinelerin aileleri ise umutlarını giderek yitiriyor. 

BABAM GELMİYOR MU?’

Telefonda sesi düğümlenerek “9 Mart’ta sekiz ay bitecek. Devlet tarafından ne arayan ne soran var. Ne telefona cevap veren var” diye yakınıyor Veysel Koç.

“Oğlum askerliği severdi. Silaha da meraklıydı. Meslek olarak yapıyordu. Fakiriz zaten köyde bir arazimiz yok. Üç-beş hayvanımız var. Ben emekliyim, onunla geçiniyoruz işte” diye durumlarını anlatırken en çok da küçük torununun soruları karşısında çaresiz kalıyor: “En kötüsü de çocuklar. Küçük torunum 4.5 yaşında; ‘Babam gelmiyor mu daha canım çok sıkılıyor’ diyor. Sapıttık ne yapacağımızı bilmiyoruz.” 

10 Eylül’de Van’dan kaçırılan polis memuru Nadir Özgen’in babası Hidayet Özgen de umutsuz: “Valla bir haber bekliyoruz. Biz gariban bir adamız, gidecek yerimiz yok ne bilem… İşte öyle yani...”

BİR AÇIKLAMA YOK

Zihni Koç’la birlikte kaçırılan Astsubay Abdullah Söpçeler’in eşi Saniye Söpçeler de beklemekten yorgun: “Kimse bir açıklama yapmıyor. Biz de sadece bekliyoruz.”

Veysel Koç’a göre işin çaresi Başbakan’da: “Ankara’ya gittim, sivil toplum örgütlerine gittim. Milletvekilleriyle görüştüm. Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na mesajlar çektim. Hiçbir sonuç alamadım. Bu işi Tayyip Erdoğan’ın ağızdan çıkacak iki kelime bitirir. Herkesle görüşülüyor BDP’lilere dese ne olur… İranlı PKK’lıların cenazesi için bile görüşüyor. İsrail askeri Gilad Şalid için araya giriyor. Bizim için de girsinler o zaman.”

Koç’un köylüsü Karaali Köyü Muhtarı Abdurrahman Gök ise her gün rehine uzman çavuş için dua ettiklerini anlatırken “Karaali evliyasına dua ediyoruz; elimizden gelen başka bir şey yok” diyor.

SAYILARI BİLE BELİRSİZ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin imzasıyla MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin’in soru önergesine verilen yanıta göre PKK’nın elinde 10 vatandaş bulunuyor. “Haziran 2011 itibariyle 118 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 41 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Aynı dönem içerisinde 436 güvenlik görevlisi ile 195 vatandaşımız da yaralanmıştır. Ayrıca, 85 vatandaşımız kaçırılmış, daha sonra 75’i serbest bırakılmıştır. “Temmuz, ağustos ve eylülde kaçırılan kamu görevlileriyle birlikte rakam 15’e çıkıyor.

Ancak PKK’nın yayın organı olarak bilinen ANF’de çıkan haberler ise bu rakamın 5 olduğunu gösteriyor. Bu da kaçırılanlar konusunda sağlıklı bir bilgi bulunmadığını gösteriyor. Radikal sayıyı İçişleri Bakanlığı’na sordu. Ancak bakanlığın Basın Danışmanlığı’ndan konuyla ilgili bir yanıt gelmedi.

Kaymakam adayı sağlık teknisyeni, asker...

9 Temmuz 2011

2’nci Zırhlı Tugayı’nda görevli astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuş Zihni Koç ve sağlık memuru Aytekin Turhan Uz Lice’de kaçırıldı. Uz daha sonra serbest bırakıldı. Askerleri ve sağlık teknisyenini kurtarmak için operasyona çıkan askerler ile PKK’lılar arasında 14 Temmuz’da Silvan’da çıkan çatışmada 13 asker şehit oldu.

12 Ağustos 2011

Muş Valiliği’nde kaymakam adayı olarak çalışan Kenan Erenoğlu Diyarbakır’a kız kardeşini görmeye giderken Kulp’ta kaçırıldı 

10 Eylül 2011

Polis memuru Nadir Özgen Van’ın Çatak ilçesinde kaçırıldı.

1 Ekim 2011

1987 doğumlu Uzman Çavuş Kemal Ekinci, sabah 08.00 sularında Şırnak Merkez’de kaçırıldı. Evli ve bir çocuk babası Ekinci, ROJ TV’de

yayımlanan görüntülerinde “Durumumuz iyi; ama devlet ve başbakan tarafından hiçbir çaba yok. Bizim için çabaların olmasını istiyorum” dedi.

19 yıldır tek bir ses yok

PKK, 26 Mayıs 2011’den bu yana Van, Diyarbakır, Bitlis, Bingöl, Muş, Şırnak, Tunceli ve Elazığ’da 41 kişiyi kaçırdı. Kaçırılanlardan 35’i serbest bırakıldı. 1 asker kendi çabasıyla kurtuldu. Örgütün 19 yıl önce kaçırdığı iddia edilen Aydın Şahin ve Engin Ekşi adlı askerlerden ise halen haber yok.

2007’DE KAÇIRILAN 8 ASKER YARGILANDI

2007’de de Dağlıca’da karakol baskınının ardından 8 asker kaçırıldı. Askerler serbest bırakılınca “Büyük zararlar doğuran emre itaatsizlikte ısrar suçunun işlendiğini gösteren kuvvetli delillerin bulunması ve izinsiz olarak başka ülkenin topraklarına geçmek” iddiasıyla tutuklandı.

Terörün bilançosu ağır

İdris Naim Şahin imzasıyla Adnan Şefik Çirkin’e verilen yanıtta terörün 9 yıllık ağır bilançosu da belgeleniyor. Yanıtta 2 Kasım 2002-16 Aralık 2011 tarihleri arasında meydana gelen 11 bin 734 eylemde, 788 güvenlik görevlisinin öldüğü, 4 bin 487’sinin ise yaralandığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler