Öcalan'a ilginç komşu

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan Metin Kaplan, Kandıra F Tipi Cezaevi'ne naklini istedi. Ancak Kaplan'ın ailesine söylediğine göre, “İmralı'ya nakledilme ihtimalin var, onun için seni bekletiyoruz” yanıtı aldıAlmanya'da faaliyet gösteren yasadışı Anado

Öcalan'a ilginç komşu

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan Metin Kaplan, Kandıra F Tipi Cezaevi'ne naklini istedi. Ancak Kaplan'ın ailesine söylediğine göre, “İmralı'ya nakledilme ihtimalin var, onun için seni bekletiyoruz” yanıtı aldı

Almanya'da faaliyet gösteren yasadışı Anadolu Federe İslam Devleti/İslami Cemaat ve Cemiyetler Birliği adlı örgütün yöneticisi olmak suçundan Tekirdağ F Cezaevi'nde yatan hükümlü Metin Kaplan'ı, Abdullah Öcalan'ın cezasını çektiği İmralı'ya gönderilme korkusunun sardığı ileri sürüldü. Kaplan'ın ailesini arayarak, “İmralı'ya gönderileceği yönünde” duyumlar aldığını söylediği öğrenildi.
Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yattığı İmralı Cezaevi'ne başka mahkumların gönderilebilmesi için hazırlıklar yapıldığı yönündeki açıklamalar, gözleri bu hükümlülerin kim olacağına çevirdi. Almanya'da gözaltına alınıp, 13 Ekim 2004'te Türkiye'ye iade edildikten sonra müebbet hapis cezasına mahkûm edilen Metin Kaplan'ın ailesine, İmralı'ya gönderilebileceğini söylediği öne sürüldü.

Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan Metin Kaplan'ın aile çevresinden alınan bilgiye göre, rahatsız olan Kaplan, dilekçe vererek tedavisinin daha iyi yapılabilmesi için Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yakın olan Kandıra F Tipi Cezaevi'ne naklini istedi. Ancak Kaplan'ın ailesine söylediğine göre, cezaevi yönetimi, “İmralı'ya nakledilme ihtimalin var, onun için seni bekletiyoruz” yanıtını verdi. Eşiyle geçen salı günü telefonda görüşen Kaplan'ın, “Kandıra'ya gitmeyi beklerken, İmralı çıktı, moralim çok bozuk” dediği öğrenildi.

Avukat: Nereden çıkarıyorsunuz?

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Kaplan'ın İzmir Barosu'na kayıtlı avukatı Halit Çelik ise, şunları söyledi:
“Adalet Bakanlığı'nın bize böyle bir bildirimi yok, olsaydı haberimiz olurdu. Biz Kandıra'ya nakil için dilekçe verdik. İmralı'ya gitmesiyle ilgili bize bir şey söylenmedi, bunları nereden çıkarıyorsunuz?”

26 yıl daha cezası var

Metin Kaplan, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılamanın ardından 20 Haziran 2005'te “Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırımıştı. Yargıtay'ın usul yönünden bozduğu bu kararın ardından Kaplan'ın cezası duruşmadaki iyi hali dikkate alınarak müebbete çevrildi. Yeni düzenlemeyle Kaplan 26 yıl daha cezaevinde kalacak.

CHP'li Okay, Kaplan ve Erdiş gönderilsin demişti

CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay, gazetecilerin soruları üzerine, 24 Kasım'da yaptığı açıklamada, “İmralı'ya götürülecekse İslami terör örgütlerinden halen hükümlü olanlar var. Metin Kaplan var, Mirzabeyoğlu (İBDA-C örgütü elebaşısı Salih İzzet Erdiş) var. Onlar da olabilir” demişti.

Çakıcı da Kandıra'ya sevk edilmişti

Kocaeli'ndeki Kandıra F Tipi Cezaevi, rahatsızlığı bulunan mahkûm ve tutukluların özellikle tercih ettiği bir cezaevi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi imkânı bulabilen tutuklu ve hükümlüler, başka cezaevinden nakillerini buraya istiyor. Kaplan ile aynı cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı da tedavilerinin tam yapılabilmesi için Kandıra'ya nakledilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler