Obama'ya Türk bayraklı baston

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki baston ustası Cumali Birol, ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'ya hediye edilmek üzere Türk bayrağı desenli bir baston yaptı. Birçok ünlü siyasetçi ve tanınmış isme yaptığı özel bastonları hediye eden Adilcevazlı usta Cumali

Obama'ya Türk bayraklı baston

Bitlis'in Adilcevaz ilçesindeki baston ustası Cumali Birol, ABD'nin yeni Başkanı Barack Obama'ya hediye edilmek üzere Türk bayrağı desenli bir baston yaptı.

Birçok ünlü siyasetçi ve tanınmış isme yaptığı özel bastonları hediye eden Adilcevazlı usta Cumali Birol, şimdi de Başkan Obama için Türk bayrağı desenli bir baston yaptı. Baston ustalığını ebru ve oyma sanatlarıyla birleştirerek Anadolu'ya ait motifleri bastona taşıyan Adilcevazlı baston ustası Cumali Birol bir ilke daha imza attı. Birol, Türkiye'nin ve Adilcevaz'ın tanıtımı için göz nuruyla işlediği ay yıldızlı Adilcevaz bastonunu, Obama'ya vermek için Adilcevazlı olup Amerika'da matematik öğretmeni olarak görev yapan ve memleketini ziyarete gelen Erdem Balıkçı aracılığıyla hediye olarak gönderdi.
Cumali Birol "Bir bastonu sevdiğinize hediye etmek ona hayırlı ve uzun ömür dilemenin ifadesidir. Bu anlayışla göndermiş olduğumuz bu hediye öncelikle yeni görevi nedeniyle Başkan Obama'ya hayırlı olsun anlamı taşıyor. Dünya barışı adına bir sembol ve insanlığın daha huzur ve sevgi dolu bir dünyada yaşamasının temenni etmemizin ifadesidir" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam