O PKK'lıdan şok itiraflar!

 DAĞLICA, Hantepe, Gediktepe karakollarına düzenlenen üç ayrı baskında 27 şehit verilmesine neden olan ve geçen yılın Aralık ayında bir evde uyurken yakalanan, PKK'nın Tendürek sorumlusu 'Serkeş' kod adlı Zafer Zal, itiraflarıyla 14 kişinin yakalanmasını

O PKK'lıdan şok itiraflar!

 

DAĞLICA, Hantepe, Gediktepe karakollarına düzenlenen üç ayrı baskında 27 şehit verilmesine neden olan ve geçen yılın Aralık ayında bir evde uyurken yakalanan, PKK'nın Tendürek sorumlusu 'Serkeş' kod adlı Zafer Zal, itiraflarıyla 14 kişinin yakalanmasını sağladı. Ağrı'nın Hamur İlçesi'nde gizlice elektrik çektirdiği bir köy evinde yakalandıktan sonra sığınakları gösteren, itirafta bulunan, yardım, yataklık edenleri ele veren Zafer Zal (38) hakkında, Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesinde 5 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 30 yıldan 75 yıla kadar hapis cezası istendi.

 

Ağrı Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışması sonucu, Hamur ilçesi Yuvacık köyü Keleşkom mezrasında terör örgütü mensuplarının saklandığını saptadı. 8 Aralık 2011 günü saat 04.30'da Keleşkom mezrasına düzenlenen operasyonda 'Serkeş' kod adlı Zafer Zal uyurken yakalandı. 

 

HER ŞEYİ ANLATTI

 

Sorguya alınan Zafer Zal 1995 yılında PKK terör örgütüne katıldığını, Kandil, Haftanin kamplarından sonra Tendürek Aladağlar bölgesine geldiğini ve örgüt içerisinde tim komutanı olduğunu anlattı.

 

Bitlisli olan Zafer Zal, evin anahtarını köylü Selahattin Marhan'dan aldığını ve yaklaşık 25- 30 gündür bu köyde barındığını söyledi. Gündüzleri televizyon izlediğini, yemek ihtiyacını da sıra ile köylülerin evlerine giderek karşıladığını, geceleri ise Naif Madras'ın evinde kaldığını belirtti. Zafer Zal, şu itiraflarda bulundu:

 

"Bana bağlı tim, Suriyeli Çiya, Diyarbakırlı Serhabun ve Başkaleli Tolhindan'dan oluşuyor. Onlar Yukarı Mollahasan köyünün çıkışındaki sığınakta kalıyor. Bana ait silah ve malzemeler İbrahim Marhan'a ait evin samanlığındaki sığınakta. Tüm bunlardan Selahattin, Melikhan ve Abdullah Marhan'ın bilgisi var. Patnos'a gittiğimizde Mehmet Sait ve Uğur Uğurlu, Fazil ile Abdulmenaf Başkan, Zilfekar Oğul'un evlerinde kalıyorduk. 2011'de Tutak İlçe Emniyet Amirliğine roketli saldırıyı Çiya, Tolhildan ve Serhabun yaptı. Yukarı Mollahasan Köyü çıkışındaki sığınağa elektriği Harun Uzun çekti."

 

'SIĞINAKTA DÜNYA KLASİKLERİNİ OKUYORLAR'

 

Zafer Zal'ın Kaleşkom mezrasında gösterdiği sığınakta uzun namlulu silah, boş şarjör, fişek, el bombası, telsize bağlanmış şekilde hazırlanmış uzaktan kumandalı bomba anahtar sistemi, telsiz, kıyafetler, uyku tulumu, yağmurluk, enjektör, ilaç, cımbız, tarak ve ayna ele geçirildi. Yukarı Mollahasan köyü çıkışındaki üzeri ağaçlarla kapalı 3 metrekarelik, 1.5 metre derinliğinde sığınak tesbit edildi. Zemini keçe, duvarlar ise naylon ile kapalı sığınakta gıda malzemesi, enerji tasarruflu ampül, dünya klasiklerinin de aralarında bulunduğu 28 kitap, üçlü priz bulundu. Zal'ın Patnos ilçesi Cemil mezrasında gösterdiği iki mağarada ise piknik tüp içerisinde, TNT ele geçirildi.

 

28 ŞEHİDİN VERİLDİĞİ SALDIRILARA KATILMIŞ

 

Zafer Zal'ın itirafı üzerine Ağrı'ya eylem yapmak için gelen 'Fırat' kod adlı İbrahim Tikan Ağrı merkez Murat Mahallesinde, PKK'lılara yardım ve yataklık eden 12 köylü ise gözaltına alındı. Zağros, Kandil, Zap, Hinere, Harurki kamplarında bulunduğunu, 2011 yılında Türkiye'ye giriş yaptığını anlatan Zal, Şemdinli Gerdiya alanı korucu köyüne gerçekleşirilen eylemde korucu Hurşit Erk'i öldürdüklerini, 21 Kasım 2007'de 12 şehidin verildiği Dağlıca, 20 Temmuz 2010'da 6 şehidin verildiği Çukurca Hantepe karakol baskınları ilhe 29 Temmuz 2010'da 9 şehidin verildiği Şemdinli Gediktepe mevkiindeki eylemlere katıldığını itiraf etti. 

 

YARDIM VE YATAKLIK EDEN 6 KÖYLÜ TUTUKLANDI

 

Zafer Zal ile birlikte grubunda bulunan İbrahim Tikan (28), Mehmet Acar (23) ile köylerde yardım ve yataklık eden Mehmet Sait Uğurlu, Cesim Marhan, Zilfekar Oğul, Harun Uzun, Abdulmenaf Başkan, Abdullah Marhan tutuklandı, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şehit olan korucu Hurşit Erk maktül olarak gösterildi. Sanıklar, 'Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, yardım etmek, kamu görevlisini tasarlayarak öldürme, öldürmeye teşebbüs etmek, tehlikeli madde taşımak, kullanmak, nitelikli yağma, mala zarar verme, terör örgütüne silah sağlamak' suçlarından Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler