Normal bir insan olsam yapmazzdım..!

Adana'da durakta otobüs bekleyen üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Esra Y.'yi dudağından öpüp, karşı çıkması üzerine de boğazını sıkıp öldürmeye kalkışan balıkçı 26 yaşındaki Tevfik B. genç kızın ruh ve beden sağlığının bozulması nedeniyle ağır cezalık ol

Normal bir insan olsam yapmazzdım..!

Adana'da durakta otobüs bekleyen üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Esra Y.'yi dudağından öpüp, karşı çıkması üzerine de boğazını sıkıp öldürmeye kalkışan balıkçı 26 yaşındaki Tevfik B. genç kızın ruh ve beden sağlığının bozulması nedeniyle ağır cezalık oldu. Hakkındaki istenen ceza da 10 yıldan 15 yıla çıkartıldı.

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenim gören Esra Y., 10 Mayıs'ta üniversiteye gitmek için Seyhan İlçesi D-400 karayolundaki otobüs durağında otobüs beklerken yanına madde bağımlısı olduğu belirtilen Tevfik B. yaklaştı. 
 
BAKIŞLARIYLA TACİZ ETTİ
 
İddiaya göre, Tevfik B. bir süre üniversiteli kızı bakışlarıyla taciz etti. Üniversiteli Esra Y.'nin kendisine yüz vermemesine sinirlenen Tevfik B. bu kez yanına yaklaşıp, "Benimle arkadaş olur musun?" diyerek arkadaşlık teklifinde bulundu. 
 
‘BENİ RAHATSIZ ETME ŞİKAYET EDERİM'
 
Esra Y., kendisini taciz eden Tevfik B.'nın bu teklifini red edip, "Beni rahatsız edersen polise seni şikayet ederim" diye cevap verdi. 
 
BELİNDEN TUTUP ÖPTÜ
 
Red edilmesine sinirlenen Tevfik B. duraktaki ve yoldan gelip geçen onlarca kişinin önünde Esra Y.'yi belinden tutup, "Sen benim arkadaşlık teklifimi nasıl red edersin?" diyerek dudağından öptü. Üniversiteli kızın direnmesi üzerine kızın boğazını sıkıp öldürmeye kalkıştı.
 
Çevredeki vatandaşlar tarafından üniversiteli kız kurtarılırken olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Tevfik B.'nin ‘Cinsel saldırı, hakaret ve basit yaralama' suçlarından Adana 7'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam edildi.
 
‘ÖZÜR DİLERİM'
 
Ailesiyle arasında problemler olduğu için uyuşturucuya başladığını, olay günü de uyuşturucunun etkisinde olduğunu belirten Tevfik B.,"Normal bir insan olsam kesinlikle bu hareketlerde bulunmazdım. Çok pişmanım. Karakolda kendime geldim. Tek hatırladığım yağmurun yağdığı ve arkadaşlık teklif etmemdir" diyerek üniversiteli kızdan özür diledi.
 
ÜNİVERSİTELİ KIZ HALEN OLAYIN ŞOKUNDA
 
Olay günü üniversiteye gitmek için durakta otobüs beklediğini belirten Esra Y. halen olayın etkisinde olduğunu belirtip yaşadığı korkunç anları şöyle anlattı:
 
O ANLARI ANLATTI
 
"Yağmur yağıyordu. Şemsiyem ile bekliyordum. Elinde cam parçasıyla yanıma gelip, camı yere sert şekilde attı. Normal olmadığını düşündüm. Birden şemsiyemin altına girip benimle konuşmak istediğini söyledi. Kendisini tersledim. Israrla, ‘Benim kız arkadaşım olur musun, seni beğendim' dedi. Bende olamayacağımı söyledim.
 
Yürüyerek gitmeye başladım. Beni takip etti. Hatta yanımdan bir polis memuru geçti. Uzaklaşır diye polise seslenmedim. Birden arkamdan gelip belime sarıldı. Dudaklarımı öpmeye çalıştı, öptüğünü hissettim. Elinden kurtulabilmek için kendimi yere attım. Biraz uzaklaştı. Bu sırada aileme ve bana küfürler etti.
 
Ayağa kalkıp tekmeyle vurdum. Sinirlenip elleriyle boğazıma yapışıp sıkmaya başladı. Yakındaki petrolde çalışanlar koşarak gelince beni bırakıp kaçtı. Polisler kısa süre sonra yakaladı. Olaydan dolayı ruhsal olarak çok etkilendim. Geceleri uyuyamıyorum, sokağa çıkamıyorum. Çıkarken çekinerek çıkıyorum. Sanıktan şikayetçiyim, cezalandırılmasını istiyorum." 
 
AĞIR CEZADA YARGILANACAK
 
Mahkeme Hakimi, Esra Y.'nin yaşadığı olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığı yönünde Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden istenen raporun geldiğini belirtti. Raporda, üniversiteli kızın, ruh ve beden sağlığının bozulduğunun belirtildiğini ifade eden hakim, eylemin ‘nitelikli cinsel saldırı' suçunu oluşturduğunu belirtip, görevsizlik kararı vererek dosyayı nöbetçi ağır ceza mahkemesine gönderdi. Görevsizlik kararında, sanığa 10 yıl hapis yerine 15 yıl hapis cezası verilmesi de istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler