Ne verirsen ver çocuk onu ister

Bayburt'un Aydıntepe İlçesi Müftülüğünce 15 yaşın altında 19 yetim ve öksüz çocuğa mektup gönderilerek istekleri soruldu. Bilgisayar, cep telefonu ve fotoğraf makinesi gibi isteklerin yanı sıra bir çocuğun ''babamı yanımda görmek, onunla bir şeyler yapabi

Ne verirsen ver çocuk onu ister

Bayburt'un Aydıntepe İlçesi Müftülüğünce 15 yaşın altında 19 yetim ve öksüz çocuğa mektup gönderilerek istekleri soruldu. Bilgisayar, cep telefonu ve fotoğraf makinesi gibi isteklerin yanı sıra bir çocuğun ''babamı yanımda görmek, onunla bir şeyler yapabilmek isterdim'' yönündeki mektubu okuyanları duygulandırdı.

Aydıntepe Müftüsü Abdullah Bal, yaptığı açıklamada, ilçe müftülüğü olarak anne ve baba hasretiyle büyüyen çocuklara moral kaynağı olmak amacıyla, ''Yetimleri Sevindirme'' projesi başlattıklarını belirterek, ''Proje kapsamında ilçe merkezimizde ve köylerde tespit ettiğimiz 15 yaş altındaki yetim ve öksüz 19 çocuğumuza mektup gönderdik. Çocuklarımızdan bize ihtiyaçlarını ve isteklerini iletmelerini istedik'' dedi.

Çocukların mektuplara yazdıkları cevapların kendilerine ulaştığını ifade eden Bal, ''Müftülük olarak din hizmeti ve eğitimi görevinin yanında sosyal sorumluluk bilinciyle gerçekleştirmeye çalıştığımız bir proje. Yetimlerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek, onlara yaşama sevinci aşılama düşüncesiyle böyle bir proje yaptık'' diye konuştu.

Bal, mektuplar sayesinde çocukların birbirinden ilginç ve güzel duygularını öğrenme fırsatı yakaladıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

''Çocuklarımızın mektuplarını tek tek okuduk. Hepsinin farklı istek ve duygularını öğrendik. Çocuklarımız arasında, 'benim her şeyim var, bizleri düşünmeniz yeter', 'hiçbir şeye ihtiyacım yok, sizden sadece dua istiyorum' diyenler oldu. 'Öğrenciyim, babam hayatta olsaydı ondan derslerimde kullanmak amacıyla bir bilgisayar almasını isterdim' diyen çocuklarımız da var. Bazı çocuklarımız da bisiklet, fotoğraf makinesi istediler. Okumayı çok sevdiğini belirten bazı öğrenciler ise kitap seti talebinde bulundu.''

Abdullah Bal, mektupları okudukça duygulandıklarını ancak bir çocuğun ''dünyayı bana verseler yine de babamı yanımda görmek, onunla bir şeyler yapabilmek isterdim. Babam sağ olsaydı ondan cep telefonu isterdim'' ifadesinin kendilerini çok etkilediğini söyledi.

 

Her çocuğa bilgisayar alınacak

Mektuplarda 11 çocuğun bilgisayar isteğinin olduğunu belirten Bal, ''Ben inanıyorum ki aslında çocukların hepsi bilgisayar ister. Fakat neden istemediler? Bu zamana kadar böyle bir şey yapılmadı da ondan. 'Ben müftülükten bilgisayar istersem almazlar, 'bu kadar da olmaz' gibi düşündüklerinden dolayı çocukların tamamı bilgisayar isteme cesaretini gösteremedi. Özel isteklerinin yanında her yetim çocuğumuza bilgisayar almayı düşünüyoruz'' dedi.

Bal, çocukların istekleri doğrultusunda temin edilecek hediyelerin, Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlenecek bir programda çocuklara teslim edileceğini kaydetti.

Çocukların duygulandıran mektuplarından

Çocukların cevaben yazdıkları mektuplarda yer alan bazı bölümler bazıları şöyle:

''Sevgili müftü amca, dünyayı bana verseler yine de babamı yanımda görmek, onunla bir şeyler yapabilmek isterdim. Babam sağ olsaydı ondan cep telefonu isterdim.''

''Babamı çok özledim. Çoğu gece rüyalarımda babama koşuyorum, başımı okşuyor, elimi tutuyor, beraber yürüyoruz rüyalarımda. Rahmetli babamdan bilgisayar almasını çok istiyordum. Bana bilgisayar almak babama nasip olmadı. Göndermiş olduğunuz mektup bana en güzel hediyedir.''

''Ben babamı hiç tanımadım, şimdi ise 11 yaşımdayım. Onu anlatacak hiç bir anım yok ama olsun en azından annemden dinleyip tanıyorum onu. Beni hatırlayıp yanımda olmanız çok güzel. Ama babam olsaydı ondan bilgisayar isterdim.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam