Namaza elektrik engeli!

 EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Aşağı Zaferiye Mahallesi Camii'nin elektriği 3 bin 220 liralık borç nedeniyle kesildi, cemaat akşam namazını kılamadı. Elektrik, caminin dernek yöneticilerinin devreye girmesiyle akşam saatlerinde yeniden açıldı. Anafartalar C

Namaza elektrik engeli!

 

EDİRNE'nin Keşan İlçesi'nde Aşağı Zaferiye Mahallesi Camii'nin elektriği 3 bin 220 liralık borç nedeniyle kesildi, cemaat akşam namazını kılamadı. Elektrik, caminin dernek yöneticilerinin devreye girmesiyle akşam saatlerinde yeniden açıldı.
 
Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan Aşağı Zaferiye Mahallesi Camii’nin elektriği 9 aylık faturanın ödenmemesi nedeniyle, dün saat 10.00 sıralarında kesildi. Gün boyu elektrikleri kesik olan caminin cemaati akşam namazını kesinti nedeniyle kılamadı. Elektrikler, Aşağı Zaferiye Mahallesi Camii Yaşatma Derneği Yönetimi’nin araya girmesiyle saat 18.00 sıralarında açıldı.
 
Caminin, mühürlenen elektrik panosunun içine TREDAŞ Keşan İşletme Müdürlüğü tarafından bırakılan borç listesinde 2012 yılının Şubat, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim ve Kasım aylarına ait 3 bin 220,91 liralık borç bilgileri yer aldı. Telefonla ulaşılan Dernek Başkanı Sami Kafalı ise kendisinin İstanbul’da bulunduğunu belirterek, "Anlaşmazlıktan dolayı elektrik kesilmiş. Faturanın bir tanesi kaybolmuş, biz düzenli ödüyorduk. 'Sizdeydi, bizdeydi' derken o nedenle ödenmedi. Bulacağız faturayı, ödeyeceğiz" dedi.
 
Panodaki mühür söküldüğü sırada camiye gelen Dernek Üyesi Kadir Şare ise camilerin topluma ait bir yer olduğunu ifade ederek, "Hiç haber vermeden kesmişler. Eğer haberim olsaydı ben kendimden verirdim parayı" diye konuştu. TREDAŞ tarafından mührü söküp elektriği açmaya gelen görevli ise konuyla ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi.
 
MÜFTÜ YENİÇERİ: HABERİM YOKTU
 
Keşan İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri ise caminin elektriklerinin kesildiğinden haberinin olmadığını, bu konuda caminin borcu olup olmamasıyla ilgili de kendilerine herhangi bir evrak gelmediğini söyledi. Yeniçeri, "Bize fatura geliyor. Fatura geldiği takdirde de biz ödüyoruz. Ama sadece aydınlatmayı ödüyoruz. Isıtmaları cami dernekleri ödüyor. Ama bize fatura gelmeden biz hiçbir ödeme yapmıyoruz. Bize bu elektriği kesmeden önce de herhangi bir bildiri yapmadılar. Dolayısıyla hangi faturadan dolayı kesildiğini bilemiyorum. Ama caminin borcunu dernek ödeyecektir. Cemaatimizin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu kesinti de bizden kaynaklanmıyor. Bildirim kağıtları da bize fatura olarak gelmesi gerekiyor. Faturaların gelmesinde de gecikmeler oluyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler