Muş bu sabah depremle uyandı!

Muş'un Bulanık İlçesi'nde saat 08:36'da 4.1 şiddetinde bir deprem meydana geldi.

Muş bu sabah depremle uyandı!

Sabah saatlerinden itibaren en büyüğü 4.5 şiddetinde olmak üzere 20’den fazla deprem meydana gelen Muş’un Bulanık ilçesinde halk sokaklara döküldü. Prof. Ahmet Ercan depremlerin devam edeceğini söyledi.

Merkez üssü Muş’un Bulanık İlçesi olan 4.1, 4.3, 4,4 ve 4.5 şiddetindeki depremlerin ardından ilçede büyük panik yaşanıyor. Sabah saat 08:36’daki ilk sarsıntının ardından evlerine dönen Bulanık halkı art arda gelen depremlerin ardından evlerine ve iş yerlerine giremez oldu. Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, bazı köylerde yıkılan ahırlar haricinde can veya mal kaybı yaşanmadığını söyledi.

Bulanık’ta okullar tatil edildi, devlet hastanesi boşaltıldı
Beşik gibi sallanan Bulanık ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Depremler nedeniyle ilçe devlet hastanesi boşaltılırken Başhekim Engin Tatlı, hastanenin duvarlarında çatlaklar olduğunu ifade ederek “Yatarak tedavi gören 20 hastayı evlerine gönderdik. Kaymakamlığın talimatı var ve gereğini yaparak hastaneyi tamamen boşalttık. Acil ve durumu ağır hastamız yoktu” diye konuştu.

Bu arada deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, Bulanık’ta meydana gelen depremlerin en az 7 gün sürmesini beklediklerini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Ahmet Ercan, “Muş’ta bugün meydana gelen depremlerin ardından büyük deprem gelmese bile depremlerin en az 7 gün sürmesi beklenmektedir. Gerekli analizleri yaptık ve bölgenin 6.4’ten daha büyük bir deprem üretme olasılığının az olduğunu gördük” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam