Müftüden bikini açıklaması

Oruçlu erkeğin bikinili bir kadınla göz göze gelmesinin orucu bozmayacağını söyleyen Müftü Halil Taş “Hemen o gözü başka bir yere çevirmek lazım, ondan sonraki vebali girer” dedi Alanya Belediye Meclisi'nde turistlerin sokaklarda mayo ile dolaşması tartış

Müftüden bikini açıklaması

Oruçlu erkeğin bikinili bir kadınla göz göze gelmesinin orucu bozmayacağını söyleyen Müftü Halil Taş “Hemen o gözü başka bir yere çevirmek lazım, ondan sonraki vebali girer” dedi

Alanya Belediye Meclisi'nde turistlerin sokaklarda mayo ile dolaşması tartışmasının ardından Manavgat Müftüsü Halil Taş, vatandaşlardan gelen, “Bikinili kadınla göz göze gelmek orucu bozar mı?” sorusuna cevap verdi.

Taş, “İnsanların böyle bir şeyi görmesiyle oruçları bozulmaz. Ama orucun sevabı azalır” dedi.

Müftü Taş şunları söyledi: “Dağ başında bu görüntüler yaşanmaz. Manavgat gibi turizmle geçinen yerlerde insanlarımızın kendilerinin günahlardan korumaları zordur. Burada oruç tutan, namaz kılan insanlar zoru başarıyor. İnsanlarımız karşılarında bir şey gördükleri zaman Peygamberimiz buyurdular ki, 'İnsanın ilk bakışında vebal yoktur.' Örneğin bir anda karşınıza bir çıplak vatandaş geldi veya haram olan bir şey oldu. İlk görüşte vebal yoktur. Hemen o gözü başka bir yere çevirmesi lazım. Çünkü her bakışta şeytanın oku vardır. O ok da kalbe saplanır ve kalbi lekelendirir. Ondan sonraki vebale girer. O durumdan sonra bakıyorsa, vebale girer. En azından ramazan ayında bu konulara dikkat edilse, ilçemize gelen turistlerimiz mayo veya bikini ile şehrin ortasında dolaşmasalar.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler