Müdüre 10 yıl hapis talebi

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın, ''uyuşturucu ticareti yapmak'' ve ''suç örgütüne yardım etmek'' suçlarından yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Arslan'ın 3,5 ile 10,5 yıl aras

Müdüre 10 yıl hapis talebi

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın, ''uyuşturucu ticareti yapmak'' ve ''suç örgütüne yardım etmek'' suçlarından yargılandığı davada esas hakkındaki mütalaasını sunan savcı, Arslan'ın 3,5 ile 10,5 yıl arasında hapisle cezalandırılmasını istedi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Habib Kanat, Hüseyin Rıza Işık, Mustafa Fehmi Okay, Mehmet Naci Altaç, Mehmet Murat Özdemir, Mehmet Emin Kulak, Gül Çetintaş, Mustafa Kulak, Şıh Mehmet Hidayet ve Serkan Kaymakçı, tutuksuz sanıklar 4. sınıf emniyet müdürleri Murat Nemutlu ve Mustafa Aral ile avukatlar katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını sunan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Salim Duran, ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan Habib Kanat'ın 15 yıldan, Hüseyin Rıza Işık'ın da 45 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Duran, ayrıca bu sanıkların ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek'' ile ''suçtan kaynaklanan mal varlığını aklamak'' suçlarından da 5 ile 13,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan, emniyet müdürleri Mustafa Aral ve Murat Nemutlu'nun, ''hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte yardım etmek'' ve ''uyuşturucu ticaretine yardım etmek'' suçlarından 3,5 ile 10,5'ar yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasının öngörüldüğü mütalaada, ''uyuşturucu ticareti yapmak'' ve ''suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte üye olmak'' suçlarından Mustafa Fehmi Okay ile Mehmet Naci Altaç'ın 22,5 yıldan, Mehmet Emin Kulak, Gül Çetintaş, Mustafa Kulak, Settar Gürlek, Cengiz Zorlu, Yakup Budak, Mehmet Özcan Turna ve Şıh Mehmet Hidayet'in de 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezasına çarptırılması istendi.

Mütalaada, diğer sanıkların da benzer suçlardan 2,5 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmaları öngörüldü.

Savcı Duran, sanıklar Gafur Cem Cehdioğlu ve Adnan Suzhun'un üzerlerine atılı suçları işlediklerine dair delil bulunmadığından beraatlerini talep etti.

Mütalaanın ardından avukatların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, tutuklu sanık Serkan Kaymakçı'nın, tutuklu kaldığı süre içerisinde suç vasfının değişme ihtimalini göz önüne alarak tahliyesine karar verirken, esas hakkında savunma yapamayan sanıklar ve avukatlarına süre verilmesi için duruşmayı erteledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler