MİT'çi Fidan Emniyetçiyle kavga etti

Savcılık ve MİT arasındaki yaşanan ifade krizinden 15 gün önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar arasında istihbarat kavgası yaşandığı ortaya çıktı.Kılıçlar’ın ‘KCK eylemleriyle ilgili istihbarat vermiyorsunuz’’ sözlerine F

MİT'çi Fidan Emniyetçiyle kavga etti

Savcılık ve MİT arasındaki yaşanan ifade krizinden 15 gün önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar arasında istihbarat kavgası yaşandığı ortaya çıktı.

Kılıçlar’ın ‘KCK eylemleriyle ilgili istihbarat vermiyorsunuz’’ sözlerine Fidan, ‘Tabi vermeyiz.. Biz KCK’nın beynine girmeye çalışıyoruz ve şu anda beynindeyiz’ karşılığını verdi.

Anlatımlara göre görüşme Ocak ayının son günlerinde gerçekleşen tartışma Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığındaki Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nda yaşandı.

Tanıkların anlattıklarına göre, kurumlar arasındaki istihbarat paylaşımının ele alındığı bu özel toplantıda, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a dönerek, ‘Bize neden istihbarat vermiyorsunuz? Son 1 yılda 37 molotof atma eylemi dışında hiçbir istihbarat almadık. KCK’nın diğer eylemleriyle ilgili istihbarat vermiyorsunuz’ dedi.

Bu sözler üzerine Fidan, ‘Tabii ki verecek değiliz. Bunun gerekçesini size anlatacak değilim. Biz KCK’nın beynine girmeye çalışıyoruz ve şu anda da beynindeyiz. ’

‘ELEMANLAR DEŞİFRE OLUYOR’
Toplantıda Fidan istihbarat elemanlarının deşifre olmasından yakındı ve ‘Size bağlı 40 bin eleman var. Bu istihbaratı siz alın’ dedi. Operasyonların basına sızmasından duyduğu rahatsızlığı da dile getiren Fidan, ‘Personeliniz gazetecilerle sıkı fıkı. Sürekli bilgi sızdırıyorlar. Operasyonları ve yakalanmaları en ince ayrıntısına kadar gazetelerde okuyoruz. Bunlara engel olun’ dedi.

Fidan’ın sözleri üzerine ‘Benim bu konudaki tavrımı herkes bilir. Hukuktan demokratik kurallardan yana tavrım var. Şüphelendiğim bir iki personelle ilgili derhal gerekeni yaptım. Soruşturma açtım’ diyen Kılıçlar, iddiaya göre şöyle devam etti; ‘Ancak şüphelendiğimiz bazı personelle ilgili TİB’den onay alamıyoruz. Telefon konuşmalarını vermiyorlar.

‘Bu konu yasayla düzenlendi, yasaya aykırı diyorlar.’ Savcılıktan istiyoruz onlar da kanun maddelerini adres gösteriyor. Ben hukuku çiğneyemem’

HUKUKTAN YANAYIM
Terör örgütünün son dönemdeki şehir eylemleriyle ilgili istihbarat noktasındaki rahatsızlığını ve beklentilerini daha net bir şekilde dile getiren Genel Müdür Kılıçlar, ‘Peki siz neden bir şey yapamıyorsunuz? Son dönemdeki eylemlerle ilgili neden istihbarat vermediniz?

Şehir merkezlerindeki Molotof atma eylemlerini neden bildirmediniz. Bu konuda siz de adım atın’ dedi. Tartışmanın uzadığını gören Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay bu noktada devreye girerek tarafları sakinleştirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam