MİT, Yazıcıoğlu'nu Yeşil'e takip ettirmiş

 MİT, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ismi fail-i meçhul cinayetlerle anılan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a takip ettirmiş. Yeşil'in hazırladığı 1988 tarihli raporda Yazıcıoğlu'nun kimlerle görüştüğü ve yaptığı konuşmalar yer alıyor. 2009'da şüpheli bir helikopter

MİT, Yazıcıoğlu'nu Yeşil'e takip ettirmiş

 

MİT, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ismi fail-i meçhul cinayetlerle anılan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a takip ettirmiş. Yeşil'in hazırladığı 1988 tarihli raporda Yazıcıoğlu'nun kimlerle görüştüğü ve yaptığı konuşmalar yer alıyor.
 
2009'da şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından takibe alındığı ortaya çıktı. MİT'in Yazıcıoğlu'nu izleme görevini, ismi birçok fail-i meçhul cinayetle birlikte anılan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'a verdiği belirlendi.
 
ÇİLLİOĞLU DOSYASINDAN ÇIKTI
 
Yeşil, Yazıcıoğlu'nu adım adım takip etmiş, elde ettiği istihbari bilgileri raporlaştırarak MİT'e sunmuş.
Yeşil'in Yazıcıoğlu için hazırladığı ve MİT'e verdiği rapor, Tunceli'de 1994'te lojmanında ölü bulunan ve intihar ettiği açıklanarak dosyası kapatılan Albay Kazım Çillioğlu hakkında yürütülen soruşturma evrakları arasına girdi.
 
TÜRKEŞ'İN PARTİNİN BAŞINDAN ALINMASINA KARŞI ÇIKTI
 
MİT'e yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Yeşil'in 'Mahmut Yıldırım' imzasıyla 1988 Nisan'ında Elazığ'da hazırladığı ve MİT'e gönderdiği raporda şu ifadeler yer aldı: "Muhsin Yazıcıoğlu, Abdullah A. ve Recep A. bir araya geldi. Abdullah A ve Recep A, Alparslan Türkeş'in Genel Başkanlık görevine devam etmemesi ve görevden ayrılması için çalışılması gerektiğini söyledi. Muhsin Yazıcıoğlu buna karşı çıktı. Türkeş'in Genel Başkanlığa devam etmesinin doğru olacağını anlattı. Fakat fazla ön plana çıkmaması gerektiğini söyledi."
 
RAPORDAN 7 AY SONRA
 
O dönem Alparslan Türkeş, Milliyetçi Çalışma Partisi'nin (MÇP) başındaydı. Yeşil'in hazırladığı rapordan 7 ay sonra Kasım ayında yapılan olağanüstü kongrede Alparslan Türkeş yeniden MÇP Genel Başkanlığı'na seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler