MİT takip etti, jandarma yakaladı!

Esenler Otogarı'ndan yurt dışına çıkarılmak üzere hazırlığı yapılan yaklaşık 37 kilogram eroin ele geçirildiği, 3 kişinin tutuklandığı operasyonda şüphelilerin, "Gümrük işlemlerini tamamladık. İhracatı yapabilirsiniz." şifresiyle haberleştikleri belirlend

MİT takip etti, jandarma yakaladı!

Esenler Otogarı'ndan yurt dışına çıkarılmak üzere hazırlığı yapılan yaklaşık 37 kilogram eroin ele geçirildiği, 3 kişinin tutuklandığı operasyonda şüphelilerin, "Gümrük işlemlerini tamamladık. İhracatı yapabilirsiniz." şifresiyle haberleştikleri belirlendi.

MİT kaynakları, Van ve Hakkari'ye getirilen uyuşturucunun İstanbul'a gönderildiğini ve buradan da Avrupa ülkelerine sevkıyatının yapılacağını belirledi. İstihbarat kaynaklarının bilgileri doğrultusunda aynı gruba karşı yaklaşık bir yıl önce takip başlatan jandarma ekiplerine de bilgi verildi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı timlerin başlattığı operasyon ile İstanbul'da şebeke ile bağlantısı bulunan kişilerin adresleri belirlendi.

BEYKOZ BULUŞMASINI JANDARMA DA TAKİP ETTİ

Jandarmanın başlattığı çalışma sonucu şüphelilerin adresleri belirlendi. Şüphelileri adım adım izleyen jandarma ekipleri Kavacık'taki evde buluşmanın gerçekleştirildiğini belirledi. Teknik takip de yapan jandarma ekipleri şifreli konuşmalar tespit etti. Buna göre, "Gümrük işlemlerini tamamladık. İhracatı yapabilirsiniz." şeklindeki konuşmaların da uyuşturucuyu gizlemek için yapıldığını belirledi.

Evde yapılan teslimatın ardından Esenler Otogarı'na getirilen uyuşturucunun otobüs firmasına verildiğinin tespit edilmesiyle harekete geçildi. Otogarda buluşan Y.Ö., Arnavutluk uyruklu M.L. ile A.O. gözaltına alındı. Otobüs firmasına teslim edilen maddenin 20 paket halinde 9 kilo 676 gram eroin olduğu belirlendi. Operasyonun devamında şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda da 55 paket halinde 27 kilogram 590 gram eroin olmak üzere toplam 37 kilo 266 gram eroin ele geçirildi.

Yakalanan 3 şüpheli, ifadelerinin alınmasının ardından tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler