Minik Utku 3 hastaya can oldu !

 Adana 'da beyin tümörü teşhisi konmasının ardından ameliyat olan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücel 'in organları 3 hastaya nakledilecek. Adana Valiliği'nin desteğiyle özel bir hastanede tümör ameliyatı geçiren ve

Minik Utku 3 hastaya can oldu !

 

Adana 'da beyin tümörü teşhisi konmasının ardından ameliyat olan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 6 yaşındaki Utku Yücel 'in organları 3 hastaya nakledilecek.
 
Adana Valiliği'nin desteğiyle özel bir hastanede tümör ameliyatı geçiren ve sabaha karşı hayatını kaybeden 6 yaşındaki Utku Yücel'in ailesi organlarını bağışladı. Acıbadem Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonda, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Balcalı Hastanesi, Başkent Üniversitesi Yüreğir Hastanesi ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden uzmanlar katıldı.
 
Utku Yücel'in alınan karaciğerinin ve böbreğinin Adana'da, kalbinin ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.
 
Baba Kemal Yücel yaptığı açıklamada, birçok insanın organ nakline ihtiyaç duyduğunu belirterek ''Yüzlerce anne baba çocuğunun yaşaması için mücadele ediyor. Ben oğlumu yaşatamadım başkalarının çocukları yaşasın. Başka Utku'lar yaşasın diye oğlumun organlarını bağışladım'' dedi.
 
Acıbadem Adana Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Soyupak ise ''Aile organlarını bağışlayınca operasyonu başlattık. Önümüzdeki saatler sonunda alınacak organlar umarım hayırlısıyla başka kişilere hayat verir. Utku'nun bir karaciğeri 2 yaşındaki bir hastaya nakledilecek. O zaman belki herkesin acısı biraz daha hafifler'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam