Minibüs 10 Dakikada Kül Oldu

 Edirne'de şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan bir minibüs seyir halindeyken, elektrik kontağından yangın çıktı. Edirne'de şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan bir minibüs seyir halindeyken, elektrik kontağından yangın çıktı. İçerisindeki 23 yolcu inerken tüm

Minibüs 10 Dakikada Kül Oldu

 

Edirne'de şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan bir minibüs seyir halindeyken, elektrik kontağından yangın çıktı.
 
Edirne'de şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan bir minibüs seyir halindeyken, elektrik kontağından yangın çıktı. İçerisindeki 23 yolcu inerken tüm aracı saran alevler 10 dakikada minibüsü küle çevirdi. Minibüsün alev alev yanması amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi.
 
Olay, Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'nde meydana geldi. Üniversiteden şehir merkezine doğru yola çıkan ve içerisinde 23 yolcu bulunan Turgay Yavuzkara'nın kullandığı 22 M 0064 plakalı minibüsün elektrik kontağından yangın çıktı. Alevler motor kısmında büyürken sürücü Yavuzkara otomatik olduğu için açılmayan kapıları levyeyle açarak yolcular minibüsten indirdi ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede yangın büyürken, ellerinde yangın tüpleriyle gelenler alevlere müdahale etti. Ancak alevler kısa sürede tüm minibüsü sardı. İhbar üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü. Minibüs, 10 dakikalık zamanda küle dönerek kullanılmaz hale geldi.
 
Minibüsün sürücüsü Turgay Yavuzkara, seyir halindeyken bacaklarının bulunduğu alandan sıcaklık hissettiğini ifade ederek yaşadıklarını şöyle anlattı:
 
'Seyir halinde şehir merkezine doğru gidiyorduk. Bir anca bacaklarımın bulunduğu yerden bir sıcaklık hissettim. Aşağı baktığımda ise yangın çıktığını gördüm. Minibüsü kenara çektim. Elektrik olmadığı içinde kapıların açma düğmeleri çalışmıyordu. Bende levye ile kapıları açarak yolcuları indirdim.
 
23 yolcum vardı, hepsi çok korktu, panikledi. Daha sonra 4 yangın söndürme tüpüyle söndürmeye çalıştık ama sönmedi. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi, söndürdü ama minibüs kullanılmaz hale geldi. Yangın minibüsün elektrik kontağından çıktı.
 
YANGIN CEP TELEFONUNDA
Minibüsün alev alması ve tamamen yanması çevrede izleyenler tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Tüm minibüsün yanarak kül olduğu yangında can kaybı yaşanmadı. Polisin yangıyla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler