Mezopotamya Ekspresi Yola Çıkıyor: Ankara'dan Diyarbakır'a Kültürel Keşif Yolculuğu

"Mezopotamya Ekspresi", 19 Nisan'da Ankara'dan Diyarbakır'a 1051 km'lik turistik yolculuğa başlayacak. Kayseri, Malatya, Elazığ duraklarıyla bölgenin kültürünü tanıtacak, ekonomiye katkı sağlayacak.

Mezopotamya Ekspresi Yola Çıkıyor: Ankara'dan Diyarbakır'a Kültürel Keşif Yolculuğu

Ankara'dan Diyarbakır'a uzanacak olan "Mezopotamya Ekspresi" adlı turistik trenin ilk seferi, 19 Nisan Cuma günü başlıyor. TCDD Taşımacılık AŞ tarafından organize edilen 1051 kilometrelik bu özel rota, iç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğal güzelliklerini ve tarihi zenginliklerini keşfetme imkanı sunuyor. Tren, yolculuk süresince Kayseri, Malatya ve Elazığ gibi önemli duraklarda mola vererek, yolcularına bu şehirlerin kültürel ve tarihi miraslarını yakından tanıma fırsatı veriyor.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, projenin bölge turizmi için büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Mezopotamya Ekspresi, yılda 1 milyonu aşkın turisti çekecek ve bölgemizin ekonomik canlanmasına katkı sağlayacak" dedi.

Yolcular, trenin sunduğu konforlu ve keyifli seyahat deneyiminden memnun kaldıklarını ifade ediyorlar. Katılımcılardan İlkim Kutval, turistik trenin uzun zamandır hayalini kurduğu bir deneyim olduğunu söylerken, İzmir'den gelen Mehmet Çoban ve İstanbul'dan katılan Helin Gözde Yılmaz gibi diğer yolcular da tren yolculuğunun kendilerine benzersiz anlar yaşattığını belirtti.

"Mezopotamya Ekspresi", 180 yolcu kapasiteli, 9 yataklı ve 1 yemekli vagonlarıyla hizmet verecek. İki kişilik yataklı vagonlarda seyahat edecek yolcular, Ankara'dan Diyarbakır'a gidiş için 9 bin lira, dönüş için ise 8 bin lira ücret ödeyecekler. Trende sunulan olanaklar arasında gece yatılı kullanılabilecek koltuklar, buzdolabı, lavabo, eşya dolabı, aydınlatma ve ısıtma gibi kişisel ihtiyaçları karşılayacak her türlü imkan bulunuyor.

Turistik tren, bölgenin doğal ve kültürel güzelliklerini tanıtmakla kalmayıp, yerel ekonomiye de katkıda bulunarak, turizmin canlanmasına yardımcı olacak bir girişim olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam