Meteorolojiden 'toz aşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde yerel olmak üzere kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzur

Meteorolojiden 'toz aşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin büyük bir bölümünde yerel olmak üzere kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların görülmesi bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İç bölgelerde sıcaklar bugün 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-YAĞIŞ, KÜL BULUTU VE TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Erzurum ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, taşkın v.b.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Kül bulutunun, 20.000 ila 35.000 feet arasında Marmara'nın güneybatısını hafif olarak etkilemesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.

Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'de toz taşınımı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara (hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Yapılan son değerlendirmelere göre bazı illerde hava durumu şöyle oacak:

İSTANBUL : Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli ve hafif olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (22)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (26)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı (27)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu (29)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (24)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (19)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. (17)

DİYARBAKIR: Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı (30)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Yapılan tahminlere göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, batısı (Antalya, Burdur, Isparta) ile Kahramanmaraş çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Kastamonu ve Karabük çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz aralıklı, Orta Karadeniz akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Orta Karadeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde Erzurum ve Ağrı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, Diyarbakır ve Adıyaman çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam