Meteoroloji: Bu yaz sıcak geçecek

Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayını kapsayan mevsimsel tahminlerin tamamlandığını belirtti.Ülke genelinde yağışların söz konusu dönemde mevsim normallerinde olmasının

Meteoroloji: Bu yaz sıcak geçecek

Devlet Meteoroloji İşleri (DMİ) Genel Müdürü Mehmet Çağlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mayıs, Haziran ve Temmuz ayını kapsayan mevsimsel tahminlerin tamamlandığını belirtti.

Ülke genelinde yağışların söz konusu dönemde mevsim normallerinde olmasının beklendiğini ifade eden Çağlar, batı Trakya'da (Edirne ve Kırklareli'nin kuzeyi) yağışların mevsim normallerinin biraz üzerinde olabileceğini söyledi.

Bu yazın geçen yıla oranla biraz daha sıcak geçeceğini vurgulayan Çağlar, ''Sıcaklıkların Kıyı Ege, Batı Akdeniz, Doğu Anadolu'nun güneyi ile İstanbul çevrelerinde mevsim normallerinin 1 derece, Güneydoğu Anadolu bölgesinde ise 1-2 derece üzerinde olması bekleniyor. Diğer yerlerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde gerçekleşecek'' diye konuştu.

Sıcaklıkların hissedilmesinde nemin önemli bir etken olduğunu ifade eden Çağlar, Türkiye'nin Akdeniz kuşağında yer aldığına ve düzenli bir iklim rejimine sahip olmadığına dikkati çekti.

Çağlar, bazı haberlerde yer alan, ''130 yılın en sıcak yazı olacak'' şeklindeki görüşü kendisinin de söylemesinin söz konusu olmadığını belirtti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam