Meteoroloji açıklama yaptı

Çağlar, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Salonu'nda kurumlarının çalışmalarına yönelik düzenlenen toplantıda, Türkiye'de belirli dönemlerde yağış miktarları değerlerinin arttığını, bazı dönemlerde de düştüğünü söyledi. Türkiye'de gelecek yıllarda tamamen k

Meteoroloji açıklama yaptı
Çağlar, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Salonu'nda kurumlarının çalışmalarına yönelik düzenlenen toplantıda, Türkiye'de belirli dönemlerde yağış miktarları değerlerinin arttığını, bazı dönemlerde de düştüğünü söyledi.

Türkiye'de gelecek yıllarda tamamen kuraklık olacağı öngörüsünün yanlış olduğunu, yağış oranının az ya da çok olabileceğini ifade eden Çağlar, şöyle konuştu:
“Şu anda harita sisteminde, önümüzdeki kasım ve aralıkta yağışlar kuzeybatıda fazla, diğer bölgelerde normal, ocak ve şubatta ise tüm bölgelerde normal görünüyor. Türkiye'de son 2 yılda kuraklık yaşanmaktadır ancak bu yıl son alınan yağışlar uzun yıllar ortalamasının 3-4 kat üzerindedir. Ancak suyu iyi yönetmeli, planlı yapılandırmalıyız. Çünkü tarım ülkesiyiz. Yer altı kaynakları ve barajların su seviyeleri araştırılmalı, yağışın az ya da çok olduğu bölgeye göre çiftçiler ekecekleri ürün türüne yönlendirilmelidir. İlgili bakanlığın da konuya böyle bakması gerektiğini düşünüyorum. Ekimden birkaç ay öncesinde çiftçiler az ve çok su isteyen ürünler konusunda bilgilendirilirse mağdur olmayacaklardır.”

KURUMLARA DESTEK

Kara, hava, demir ve deniz yollarıyla ilgili meteorolojik bilgilerin söz konusu birimlere aktarıldığını anlatan Çağlar, şunları kaydetti:
“Uydu aracılığıyla yangın riski yüksek bölgelerle ilgili de çalışmaları sürdürüyoruz. Yangının çıktığı alanda rüzgarın yönü ve nem oranını Orman Genel Müdürlüğü'ne aktararak destek oluyoruz. Hava kirliliğine maruz bölgeleri uydu görüntülerinden izleyerek, yetkililere bildiriyoruz. Uçaklar, yayın sistemimizdeki meteorolojik bilgiler doğrultusunda uçabiliyor. Uçakların güvenli iniş ve kalkışlarını sağlıyoruz.”

Toplantıya, Hava Tahminleri Daire Başkanı Kemal Dokuyucu, İl Çevre ve Orman Müdürü Nazmiye Uzun, İl Sivil Savunma Müdürü Ahmet Güngör, meteoroloji, tarım, orman müdürlükleri ve belediye yetkilileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam