Mehmetçiğe dördüz şoku!

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde asker babanın dördüz çocukları oldu. Bir yıllık evli olan anne Berat Taştan dördüz çocukları olunca ne yapacağını şaşırdı. Dördüz bebek şokunu yaşayan anne Taştan, eşinin işçi olduğunu ve bundan 7 ay önce askere gittiğini sö

Mehmetçiğe dördüz şoku!

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde asker babanın dördüz çocukları oldu. Bir yıllık evli olan anne Berat Taştan dördüz çocukları olunca ne yapacağını şaşırdı. Dördüz bebek şokunu yaşayan anne Taştan, eşinin işçi olduğunu ve bundan 7 ay önce askere gittiğini söyledi.

Hilvan ilçesinde 1 yıl önce dünya evine giren Berat ile Ferhat Taştan çifti, şimdilerde kara kara düşünüyor. Berat Taştan (27) evde çalıştığı sırada sancıları artınca Hilvan ilçesinde Şanlıurfa Doğumevi Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından genç kadın daha sonra Özel Ortadoğu Sağlık Merkezi'ne gönderildi. Berat Taştan burada, Kadın Doğum Uzmanı Doktor Zeki Mil kontrolünde sezaryenle 3'ü erkek, 1'i kız olmak üzere dördüz çocuk dünyaya getirdi. Berat Taştan'ın eşi Ferhat Taştan 7
ay önce Kars'ın Sarıkamış ilçesine vatani görevini yapmak için askere gitti. Eşinin dördüz doğurduğunu telefon ile eşinden öğrenen Ferhat, adeta şok geçirdi. Ferhat Taştan'ın ağabeyi İbrahim Taştan, dördüz yeğeni için ilk günden nüfus kayıtlarını yaparak nüfus cüzdanlarını çakırdı. Mutlulukları gözlerinden okunan anne Berat Taştan, hüzün ve sevinci bir arada yaşıyor. Eşinin askerlik öncesi de hiçbir işinin olmadığını ve mevsimlik işçi olarak zaman zaman çalıştığını belirterek, devlet büyüklerinden yardım
istedi. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın "3 çocuk yapın" sözünü hatırlatan anne Berat Taştan, "Biz Başbakanımızın sözünü tuttuk dördüz getirdik ama birisi fazla oldu" dedi.

Doğum yaptıktan sonra çocuklarını kucağına alamayan anne, bebeklerini ancak uzaktan kuvözde izledi. Bir yıllık evli olduğunu söyleyen anne Berat Taştan, "Geçen yıl Nisan ayında evlendim. Eşim şimdi askerde. Eşim beni habersiz aradı. Doğum yaptığımı ve dördüzümüz olduğunu söylediğimde çok şaşırdı. Şu an kendimi bir boşlukta gibi hissediyorum. Şok şaşkınım. Nasıl büyüteceğimizi de düşünüyorum. Ama Allah inşallah bize yardım eder. Eşim askere gitmeden bir iş yapmıyordu. Askerden gelmesini bekliyoruz.
Ekonomik olarak zor durumdayız. Dört çocuğu büyütmek kolay değil. Önceleri çocuk olur mu olmaz mı diye düşünüyorsun. Şimdi de nasıl bakacağımızı düşünüyoruz. Başbakanın sözüne uyduk. O üç demişti biz bir fazla yaptık. Rabbim bir çocuk fazla verdi. Halen bebeklerimi kucağıma alamadım ama, gördüm. Bakalım ne olacak. İnşallah rabbim yardımcı olur. Eşim askerde ve zor 7 ay geçirdim. Tabi ki, devlet büyüklerimizden güzellikler bekliyoruz. Mutlaka bize yardımcı olurlar. Hayırlısı olsun, rabbim nasıl istiyorsa öyle olur. Allah herkese çocuk nasip etsin" dedi.

Özel Ortadoğu Sağlık Merkezi Çocuk Doktoru Şit Uçar ise annenin erken doğum yaptığını belirterek, "Bebeklerimiz dün dünyaya geldiler. Annenin suyu geldiği zaman acil olarak Doğum Evi Hastanesi'nden hastanemize sevk edildi. Dördüz olduğu için ayrıca sezaryenle alındılar. Bebekler doğduktan sonra ikisi hemen ağladı. İkisi ağlamadı, biraz morarmaları oldu. Onlara yeniden canlandırma uygulandı. Solunum cihazına bağladık. Gece boyunca solunum cihazında izledik. Erken doğum oldu. Bugün itibariyle durumları
iyidir. Bir tanesi 1 kilo 590 gram doğdu, birisi 1 kilo 400 gram, bir tanesi 1 kilo 300 gram, diğeri ise 1 kilo 400 gram doğdu. 3 tanesi erkek, 1 tanesi kızdır. Bebeklerimiz tedavi ile değil normal gebeliktir. Durumları iyi, oksijen veriyoruz. Bir bebeği cihazda takip ediyoruz" diye konuştu.

Asker olan eşinin izin alması halinde Şanlıurfa'ya geleceğini belirten anne Berat Taştan, yakınlarının yardımı ile kuvözde bulunan dördüz bebeklerini izledi. Bebeklerin çok küçük olduğunu söyleyen anne, "Allah bebeği olmayanlara bebek nasip etsin" duasında bulundu.

Anne Berat Taştan ve yakınları yeni doğan dördüzlere isimlerini koydu. Bebeklere İbrahim Halil, Muhammed Veysel, Cemo ve Zelal Zeynep adları bırakıldı. Bebeklerin amcası İbrahim Taştan, dört yeğeninin de nüfus kayıtlarını yaparak nüfus cüzdanlarını yengesine teslim etti. Sağlık durumu iyi olan anne taburcu edilirken, dördüz bebeklerin 1,5 boyunca hastanede gözetim altında kalacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam