Maranki'ye çay davası açıldı

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Bio Enerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin “Türk çayında kanserojen maddeler var” iddialarının asılsız olduğunu ileri sürerek 204 bin üretici adına Maranki hakkında dava açtıklarını açıkladı. Rize Ticaret Bo

Maranki'ye çay davası açıldı
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Bio Enerji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki'nin “Türk çayında kanserojen maddeler var” iddialarının asılsız olduğunu ileri sürerek 204 bin üretici adına Maranki hakkında dava açtıklarını açıkladı.

Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan yaptığı açıklamada Maranki'nin ulusal bir gazeteye yaptığı ''Çernobil patlayalı kaç yıl oldu, ama hala etkilerini görüyoruz. Bunun özellikle altını çizmek istiyorum, Karadeniz ve diğer yerlerdeki kanser türü hastalıklardaki artışı ve radyasyonun suyla bütün dünyamıza nasıl yayıldığını biliyoruz. Onun için biz ıhlamur içiyoruz, siyah çay içmiyoruz. Bazı çaylarımızda biz yine radyasyon tespit ediyoruz'' şeklindeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, ''Maalesef şov yaparken sert kayaya rastlamıştır. Türk çayının kalitesiyle doğallığıyla dalga geçer bir şekilde, 'içerisinde kanser yapıcı maddeler vardır' şeklindeki açıklamasını esefle kınıyoruz. Kendi alanlarında çalışma yapsınlar. Bitkilerin faydalarını anlatsınlar. Rize Ticaret Borsası olarak 204 bin çay üreticisi ailenin ekmeğine vurulmuş taş olarak gördüğümüz açıklaması nedeniyle gerekli hukuki davaları açacağız. Avukatlarımız bu konuda çalışmalara başlamıştır. Bu kadar kişinin ekmeği ile belirli kazanç ve reklam için oynanamaz'' dedi.

Maranki'nin reklam peşinde olduğunu belirten Erdoğan, ''Kendi ürettiği malın daha iyi fiyata yüksek fiyatlara satılması için ''Nereden pay alırım, hangi içecekten pay alırım' düşüncesi ile çaya darbe vurmaya çalışmıştır. Yaptığı çalışma yanlıştır. Dünyanın önemli üniversitelerinin laboratuarlarında kanıtlanmamış bir şeyi çıkıp küçük aletleri ile yaptığını söylüyor. Türk çayı doğallığı nedeniyle patent almıştır. Bu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu yanlıştan dönmelidir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam