Maden faciasından nasıl kurtuldular?

Zonguldak’taki maden faciasından sağ olarak kurtulan işçilerin, portatif havalandırma borularına ulaştıkları ve burada 2 buçuk saat boyunca temiz hava alarak hayatta kaldıkları ortaya çıktı.Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi’nde meydana gelen m

Maden faciasından nasıl kurtuldular?

Zonguldak’taki maden faciasından sağ olarak kurtulan işçilerin, portatif havalandırma borularına ulaştıkları ve burada 2 buçuk saat boyunca temiz hava alarak hayatta kaldıkları ortaya çıktı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesi’nde meydana gelen metangazı faciasından sağ olarak kurtulan 7 maden işçisinin, yükselen zehirli gaza rağmen fantüp diye bilinen portatif havalandırma borusuna ulaşmayı başardıkları ve burada temiz hava soluyarak hayatta kaldıkları öğrenildi.

Olay anında çok korktuklarını belirten evli ve 2 çocuk sahibi Hüseyin Akyüz (33), “7 kişiydik. Yaklaşık 60 santimetrelik havalandırma borusuna kafamızı sokarak, temiz hava almaya çalıştık. Fantüplerden gelen temiz hava ile hayatta kaldık. Zaman zaman zehirli gaz da geliyordu, ama fazla zehirli gaz almadığımız için hayatta kalabildik. Az da olsa aldığımız zehirli gaz nedeniyle mide bulantısı ve kusmalar oldu. Şimdi iyiyiz” diye konuştu.

13 yaşındaki Batuhan’ın babası Mustafa Sarı da, 2 çocuk sahibi olduğunu belirterek, olay anında ailesini düşündüğünü kaydetti. Sarı, yaşayabileceğine ihtimal vermediğini de sözlerine ekledi.

3 çocuk sahibi 33 yaşındaki Hasan Baş ise, olay anında tüm hayatının film şeridi gibi gözünün önünden geçtiğini ifade etti.

Öte yandan; Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nejat Demircan, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Varım Numanoğlu, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Ali Uğur Emre, Hastane Başmüdürü Osman Demir olayın ardından hastaneye gelerek, Gece İdare Müdürü Sinan Turan’dan bilgi aldı. Yaralıları da ziyaret eden hastane yetkilileri, tedbir amaçlı gece hastane müşahede altında tutulacağı belirtilen yaralıların hayati tehlikeyi atlattığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler