Libya'dan gelen 50 işçi Trabzon'da

Bingazi'den denizyoluyla Marmaris'e, oradan da karayoluyla Trabzon'a gelen 50 dolayındaki işçi kafilesini, Arsin ilçesinde Kaymakam Onur Şatıroğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Fındıklı Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kefelioğlu ile yakınları ka

Libya'dan gelen 50 işçi Trabzon'da

Bingazi'den denizyoluyla Marmaris'e, oradan da karayoluyla Trabzon'a gelen 50 dolayındaki işçi kafilesini, Arsin ilçesinde Kaymakam Onur Şatıroğlu, Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen, Fındıklı Belde Belediye Başkanı Halil İbrahim Kefelioğlu ile yakınları karşıladı.

 

Duygusal anların yaşandığı karşılamanın ardından 21 aydır Bingazi'de Türk inşaat şirketinde ustabaşı olarak görev yapan Özen Kefelioğlu, yaptığı açıklamada, Bingazi yakınlarındaki şantiyelerinin muhalifler tarafından basıldığını söyledi.

 

Firmanın Libya'nın farklı yerlerdeki şantiyelerinde 110 Türkün çalıştığını, kendi şantiyelerinde ise 50 kişi olduklarını anlatan Kefelioğlu, şöyle devam etti:

 

''Şantiyemiz muhalif gruplar tarafından geçen hafta cuma günü basıldı. Bütün iş makinelerini, malzemeleri, özel eşyalarımızı hatta pasaportlarımızı dahi aldılar. Can güvenliği nedeniyle uzun süre şantiyeden çıkamadık. Firma yetkilisi Şemsettin Dedeoğlu'nun girişimleriyle araçlarla Bingazi Havaalanına getirildik. Havaalanını muhalifler ele geçirince uçaklar alana inemedi. Güvenli olduğu gerekçesiyle havaalanı yakınındaki bir hangara götürüldük. Geceyi hangarda geçirdik. Ertesi gün bir stadyuma götürüldük, 2 günümüz da burada geçti. Bu sırada Libya halkı bize battaniye ve yiyecek verdi. Bize oldukça iyi davrandılar, bazıları Türkiye'ye dönmemize gerek olmadığını bile söyledi. Hayatımızı bu şekilde idame ettirdik.''

 

Türkiye'den gelen Orhangazi-1 ve Osmangazi feribotlarının limana yanaşacağını öğrenince limana gittiklerini anlatan Kefelioğlu, ''Bir gün de limanda bekledik. Feribotlar yanaşınca grubumuzdaki 50 kişi Orhangazi-1 Feribotu'na bindi. Yaklaşık 20 saatlik yolculuğun ardından Marmaris'e, oradan da otobüsle Trabzon'a geldik. Diğer şantiyelerdeki arkadaşlarımız orada kaldı. Onlar da en kısa zamanda Türkiye'ye gelmeyi planlıyor'' dedi.

    

YAŞANAN SÜRECİ CEP TELEFONUNA KAYDETTİ

    

Özen Kefelioğlu, Türkiye'ye dönmek için şantiyeden ayrılıp havaalanına giderken gördüklerini cep telefonuna kaydetti. Görüntülerde şantiye ile Bingazi Havaalanı arasındaki yol güzergahı sakin, yolda zaman zaman araçlar görülürken, muhalifler tarafından ele geçirilen Bingazi Havaalanında, elinde kalaşnikof bulunan muhalif Libyalı genç dikkati çekiyor.

 

Türk işçilerin havaalanı salonunda beklediği sırada, masa üzerine çıkıp, silahı havaya kaldıran Libyalı genç Arapça bir şeyler söyledikten sonra, Türkçe ''Yaşasın devrim, yaşasın zafer, yaşasın Libya, yaşasın Türkiye'' şeklinde slogan atıyor. Türk işçiler de Libyalı gencin söylediklerini tekrar ediyor.

 

Görüntülerde gencin, bir ara silahını Türk işçilerden birine verdiği, bir Türk işçinin de bu sırada masanın üzerine çıkarak, slogan attığı görülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler