Kuvvetli yağış yurtta etkili oldu

 BALIKESİR'de aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle 50 ev ve işyerini su bastı. Rögarların taşması sonucu cadde ve sokaklar dereye döndü. Balıkesir'de bugün saat 11.26'da başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağmur ve kısa süreli yağan dolu h

Kuvvetli yağış yurtta etkili oldu

 

BALIKESİR'de aniden bastıran şiddetli yağmur nedeniyle 50 ev ve işyerini su bastı. Rögarların taşması sonucu cadde ve sokaklar dereye döndü.

 

Balıkesir'de bugün saat 11.26'da başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren şiddetli yağmur ve kısa süreli yağan dolu hayatı olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşların büyük bölümü evlerinden ve dükkanlardan dışarı çıkamadı. Bahçelievler, Paşaalanı, Plevne, Gümüşçeşme başta olmak üzere pek çok mahallede 50 ev ve işyerini su bastı. Rögarların taşması sonucu dereye dönen cadde ve sokaklarda yolun karşısına geçmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı. Bazı otomobil ve minibüs sürücüleri mahsur kalan kişileri araçlarına alarak yolun karşı tarafına geçirdi. İtfaiyenin telefonları ise su baskınları nedeniyle hiç susmadı. 6 Eylül Mahallesi, Atalar Caddesi'nin Salih Dede Yatırı yakınındaki bölümü göle dönerken, Eski Doğumevi karşısındaki hemzemin geçitte suyla doldu.

 

İtfaiye ve Balıkesir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, gün boyu su basan ev ve işyerlerinde tahliye çalışma çalışması yaptı. Vatandaşlar da, kovalarla ev ve işyerlerini dolan suyu boşaltmaya çalıştı.

 

FIRTINA VE ŞİDDETLİ YAĞIŞ KARACABEY VE MUDANYA’YI VURDU

 

BURSA'nın Mudanya ve Karacabey İlçelerinde fırtına ile birlikte gelen şiddetli yağış hayatı felç etti. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı, ağaçlar devrildi, ekili alanlar zarar gördü. 

 

Batı yönünden gelen yağış önce Karacabey İlçesi'ni vurdu. Dolu yağışıyla etkili olan fırtınada yaklaşık bir saat içinde özellikle bazı mahallerde kanalisazyon şebekesi iflas etti. Yeni Mahalle 275 Sokak'ta evler adeta adacıklar halinde kalırken, su basan evlerde eşyaların çoğu kullanılmaz hale geldi. Saadet Mahallesi 18 Sokak'ta ise fırtınanın şiddetiyle kopan büyük dallar Gülizar Esen'in oturduğu evin ikinci katında çatıya hasar verdi. Kırılan kiremitler yüzünden çatıda çökmeler olurken evi su bastı.

 

EKİLİ ARAZİLERE DE ZARAR VERDİ

 

Yağışın afete dönüştüğünü söyleyen Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, hasadı devam eden domateste büyük kayıp yaşandığını söyledi. Hasar tespiti yapılamadığını belirten Karahasanoğlu, Hamidiye, Hotanlı köyleri ve Bayıraltı mevkiinden üreticilerin domates ve mısırda ciddi zarar gördükleri bilgisini aldıklarını kaydetti. Hasan Karahasanoğlu, yağışın etkisini kaybetmesinin ardından hasar tespiti yapacaklarını belirtti.

 

FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU 

 

Karacabey'in ardından yağış ve fırtına Mudanya İlçe merkezi ve Güzelyalı Mahallesi'ni de etkisi altına aldı. Belediyenin kurduğu iftar çadırları parçalandı, masa ve sandalyeler savruldu. BUSKİ'nin alt yapı çalışmalarını sürdürdüğü Ömer Mahallesi Şehit Hakan Tağmaç Caddesi'nde çökmeler meydana geldi. Fındık büyüklüğünde yağan dolu yüzünden vatandaşlar evlerinden çıkamadı. Aniden bastıran ve gittikçe şiddetini artıran yağmur özellikle Bursa yolu İpar Caddesi ve Mustafa Kemalpaşa Caddelerini dere haline getirirken trafik felç oldu. Yağmur suları hızını alamayarak işyerlerine girdi. Yağış sebebiyle tıkanan mazgallar yolları göle çevirdi. Karayolundaki suyun göle dönmesi ve ağaçların devrilmesi nedeniyle Bursa- Mudanya yolu bir süre ulaşıma kapandı. Yağmurun çekilmesiyle yollarda çamur ve kum yığınları ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam