Kürtçe incil dağıtıldığı doğru mu?

BDP'nin düzenlediği Nevruz kutlamalarında misyonerlerin de cirit attığı iddia edildi.Aydın'daki Nevruz etkinliğinde misyoner papazlarca, etkinliğe katılan çocuklar başta olmak üzere halka; Kürtçe İncil ve bazı kitapların dağıtıldığı öne sürüldü.MİSYONER G

Kürtçe incil dağıtıldığı doğru mu?

BDP'nin düzenlediği Nevruz kutlamalarında misyonerlerin de cirit attığı iddia edildi.

Aydın'daki Nevruz etkinliğinde misyoner papazlarca, etkinliğe katılan çocuklar başta olmak üzere halka; Kürtçe İncil ve bazı kitapların dağıtıldığı öne sürüldü.

MİSYONER GÖRÜNTÜLENDİ

Türk Alman Dostluğu Kilisesi Papazı Ernst Hugo Kliewer beraberindekilerle birlikte, Aydın Merkez'de gerçekleştirilen Nevruz etkinliği alanında konuşlandırdığı aracının bagajından çıkardığı Kürtçe İncilleri etrafında topladığı insanlara dağıttı. Papaz Ernst Hugo Kliewer ve arkadaşlarının, meraklı gözlerle kendilerine bakan vatandaşlara dağıttığı kitaplar şöyle:

Türkçe ve Kürtçe dillerinde İnciller
İffetli Yaşam
Na Meyek Jı Tere (Sana Bir Mektup)
Zer A Rastiqin (Altın Hakikatler)
Michael Sattler İsa Mesih'in Bir Tanığı
Sen Özelsin

ÖNCELİK HEDEF ÇOCUKLAR

Türk Alman Dostluğu Kilisesi Papazı Ernst Hugo Kliewer ve beraberindeki misyonerlerin hedefinde öncelikle çocuklar vardı. Bu kitaplardan çocuklara çok sayıda dağıtıldı.

Kliewer adlı papazın, Kürtçe İncil dağıttığını gösteren bir kamera kaydı da yayınlandı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam