Kurbanlıklar eziyet görmeden kesilecek

Her Kurban Bayramı'nda istenmeyen görüntülerin önüne geçmek için kullanılan 'Rueff' tekniğiyle hayvanların eziyet görmeden kesilmesi sağlanıyor . Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldız: ''İstenmeyen görüntüler ortaya çıkmaması için bu yöntem uygu

Kurbanlıklar eziyet görmeden kesilecek

Her Kurban Bayramı'nda istenmeyen görüntülerin önüne geçmek için kullanılan 'Rueff' tekniğiyle hayvanların eziyet görmeden kesilmesi sağlanıyor .

 Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Yıldız: ''İstenmeyen görüntüler ortaya çıkmaması için bu yöntem uygun bir yöntem''

 Her Kurban Bayramı'nda istenmeyen görüntülerin önüne geçmek için kullanılan ''Rueff'' tekniğiyle hayvanların eziyet görmeden kesilmesi sağlanıyor.

 Kurbanlıklar, ilk defa Almanya'da bir veteriner hekim tarafından uygulanan yöntemle kendine ve çevresine zarar vermeden kesime hazır hale getirilebiliyor.

 Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, ''Rueff'' tekniğinin Alman veteriner hekim tarafından bulunduğunu ve tekniğin kazaları minimuma indirdiğini söyledi.

 Kurbanın nasıl yere yatırılacağını uygulamalı olarak gösteren Yıldız, tekniğin aşamalarını ise şu şekilde anlattı:

 ''Öncelikle hayvan sağlam bir yere bağlanır. Boynuzları sağlam ve kör bir düğümle bağlanır ve boyun tarafına ip gerilir. İpin boşluğu da alınarak göğüs kısmına geçilir. Bunları yaparken hayvanı ürkütmemeye özen göstermeliyiz. Ürküttüğünüz zaman bu hareketleri kolay kolay yapamazsınız.

Daha sonra göğüs bölgesinde aynı şekilde ipi göğsünün altından geçiriyoruz. Son olarak kasık bölgesinden bağlıyoruz ve ipi kuyruk hizasından arkaya doğru uzatarak sert bir şekilde güç uygulayarak yatırıyoruz. Yatırıldıktan sonra ayakları da iyi bir şekilde bağladıktan sonra kurban kıbleye döndürülüp dua okunarak kesilir.''

 -''Kurbana azami şefkat gösterilmeli''

 Yıldız, hayvanı bağlamak için kullanılan iplerin sağlam olması gerektiğine vurgu yaparak, vatandaşların çürük iplerle kurbanı yere yatırmaya çalışmasının tehlikeli olduğunu bildirdi.

 Uygulanan teknikle hayvanın canının yanmadığını ve yaralanmanın minimuma indirileceğine işaret eden Yıldız, ''Kurbana azami şefkat ve hassasiyet gösterilmesi gerekiyor.

Hayvanı yere yatırırken istenmeyen görüntüler ortaya çıkmaması gerekiyor. İstenmeyen görüntüler ortaya çıkmaması için bu yöntem uygun bir yöntem. Kurban kesecek olan vatandaşlarımız için ideal bir yöntemdir'' şeklinde konuştu.

 ''Bizim dinimiz şefkat ve sevgi dinidir'' diyen Yıldız, İslam dininin hayvana eziyeti kabul etmediğini söyledi.

 Hayvanlara kötü muamele uygulandığında istenmeyen görüntülerin ortaya çıktığını belirten Yıldız, ''Vurma, çarpma, kesme, bıçak atma... Televizyonda bunları görüyoruz, bunlar çok yanlış şeyler.

Bu yapılanlar ibadetten çıkıyor. İbadet gibi yapmak gerekiyor. Hayvana şefkatle yaklaşmak gerekiyor. İnsan, kendi çocuğunu kurban eder gibi davranması gerekiyor'' ifadesini kullandı.

Kurban seçerken bir takım hususlara riayet edilmesi gerektiğine dikkati çeken anlatan Yıldız, özelikle hayvanın hastalığının olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

 Kurbanın dişi olması halinde bir veteriner hekim tarafından mutlaka gebelik testinin yapılması gerektiğini dile getirerek, kurbanın gözleri ve tüylerinin parlak, burnun da ıslak olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Yaşam