Kurban parası fakire verilmez

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke'de faaliyete başlayan yeni ataşelik binasında kurban ve hac konusunda açıklamalarda bulunan Bardakoğlu, Kurban Bayramı'nın hac ve kurban gibi iki önemli unsuru bulunduğunu anlattı. Kurbanın sadece İslam dini açısından d

Kurban parası fakire verilmez
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Mekke'de faaliyete başlayan yeni ataşelik binasında kurban ve hac konusunda açıklamalarda bulunan Bardakoğlu, Kurban Bayramı'nın hac ve kurban gibi iki önemli unsuru bulunduğunu anlattı.

Kurbanın sadece İslam dini açısından değil, bütün dinlerde ortak olan bir ibadet olduğunu belirten Bardakoğlu, kurban kesiminde mutlaka hijyenik şartlara uyulması gerektiğini vurguladı.

Kurban ibadetinin yerine getirilmesi sırasında çevre şartlarına uyulmasını isteyen Bardakoğlu, bu konudaki tartışmaların kurban ibadetinin esası üzerine olmaması gerektiğini kaydetti.

''Ekranlara yansıyan olumsuz görüntülere meydan vermemeliyiz. Ama bu görüntüler var diye kurban konusunun esasına ilişkin tartışmalara girmeyelim'' diyen Bardakoğlu, kesilen kurbanların da mutlaka ihtiyaç sahiplerine dağıtılması gerektiğini söyledi.

Vekaletle kurban kesimiyle ilgili açıklamalarda da bulunan Bardakoğlu, vekalet veren kişilerin mutlaka kurbanlarının kesilip kesilmediğini takip etmelerini istedi.

Kurban kesilmesi için verilen paraların başka hayır işlerinde kullanılamayacağını belirten Bardakoğlu, ''Kurban kesmeyip parasını fakirlere dağıtma şartıyla vekaletle kurban olmaz. Onun adı vekaletle kurban değil fakir fukaraya yardımdır. Bir kişi bir kuruma para veriyor, ''bununla kurban kesme fakirlere dağıt, hastane yaptır'' diyorsa sorumluluktan kurtulamaz'' dedi

Kurban kesme gibi hayır işleri yapmanın da önemli olduğunu belirten Bardakoğlu, ''İkisi de ibadettir. Hangisinin daha sevap olduğunu biz bilemeyiz. İbadetleri kabul edecek Allah'tır'' diye konuştu.

BURKİNA FASO'DA DA KURBAN KESMEK İSTERİZ

Bardakoğlu, geçen yıl 30 bin dolayında vekaletle kurban kestiklerini, bu yıl da buna yakın kurban keseceklerini tahmin ettiklerini söyledi.

Yurtdışında aralarında Sudan, Afganistan, Rusya, Litvanya, Bulgaristan, Rusya, Makedonya ve Kırım gibi değişik 22 ülkede vekaletle 8 bin 370 kurban keseceklerini ifade eden Bardakoğlu, ''İmkan olsa Burkina Faso'da da kurban kesmek istediklerini'' ifade etti.

Bardakoğlu, yurt dışında kurban kesebilmek için ulaşım, temsilcilik ve bölgesel imkanların uygun olması gerektiğini vurguladı.

GELECEK YILIN HAC FİYATLARI BELİRLENECEK

Hac konusunda da açıklamalarda bulunan Bardakoğlu, ellerindeki imkanlar ölçüsünde hacılara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını bildirdi.

Gelecek yıl fiyatların artabileceğini belirten Bardakoğlu, ''Gelecek yıl çeşitli kalemler hesaplandıktan sonra hac fiyatları belirlenecek'' dedi.

Bardakoğlu, hac organizasyonunun her yıl daha iyi hale getirdiklerini söyledi.

Mekke'deki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Bardakoğlu, Türk hacı adaylarının diğer ülkelerle birlikte 7 Aralık pazar günü Arafat'a çıkacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler