Kuran’daki cennet Türkiye mi?

Alman arkeolog Klaus Schmidt'e göre kutsal kitaplarda adı geçen “Cennet Bahçesi” Şanlıurfa'da... Schmidt “14 bin yıllık Göbekli Tepe, aslında Adem'le Havva'nın yaşadığı 'Garden of Eden' olarak anılan kutsal mekan” diyor. CENNET BAHÇESİ ŞANLIURFA'DA Şanlıu

Kuran’daki cennet Türkiye mi?
Alman arkeolog Klaus Schmidt'e göre kutsal kitaplarda adı geçen “Cennet Bahçesi” Şanlıurfa'da... Schmidt “14 bin yıllık Göbekli Tepe, aslında Adem'le Havva'nın yaşadığı 'Garden of Eden' olarak anılan kutsal mekan” diyor.

CENNET BAHÇESİ ŞANLIURFA'DA

Şanlıurfa'da arkeologları şoke edecek düzeyde önemli kalıntıların bulunduğu Göbekli Tepe hakkında çok sansasyonel bir iddia ortaya atıldı. Hayatını buradaki kazılara adayan Alman arkeolog Klaus Schmidt, Piramitler'den 7 bin 500 yıl önce inşa edildiği tespit edilen bu mekanın Kutsal Kitaplar'da adı Garden of Eden ya da “Cennet Bahçesi” olarak geçen ve Adem ile Havva'nın yasak elma ağacının meyvesinden yiyerek kovuldukları yer olduğunu ileri sürdü.

ÇOBAN BULDU

1994'te sürüsünü otlatan bir çoban, Şanlıurfa'nın 15 km kuzey doğusundaki Göbekli Tepe'de dikdörtgen şeklinde üzerinde oymalar olan taşlar buldu, yetkililere götürdü. İstanbul'daki Alman Arkeoloji Enstitüsü görevlisi Klaus Schmidt, bölgeye giderek incelemelere başladı. Kazılarda şimdiye dek çıkarılan 45 adet T şeklindeki taş anıtın üzerinde yabani domuz, ördek, yılan, aslan, balık ve avcılık yapan insan figürleri var. Daha yüzlerce taş anıtın çıkarılmayı beklediği bölgenin tapınak olarak kullanıldığını tahmin ediliyor.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Yaşam